Vesti -

Besplatni konsultantski program za mikro, mala i srednja preduzeća

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije pozvao je mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, pressmaster
Foto: Depositphotos, pressmaster

U pitanju je program Speed 2.0 koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom kovid-19.

Privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će onlajn analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapređenja. Takođe, preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronađu rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne transformacije.

Sva mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između 5 i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program Speed 2.0 na sajtu Centra za digitalnu transformaciju: cdt.org.rs/home

Kako se navodi na sajtu Privredne komore Srbije, digitalna transformacija ne podrazumeva prevashodno kupovinu hardvera i softvera, time i nove troškove za firme, već, pre svega, predstavlja promenu radi unapređenja komunikacije sa dobavljačima ili kupcima, marketinga, kao i poslovnih procesa i modela. Konsultanti CDT-a su već radili sa blizu stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa Speed 1.0, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije kovid.

Inače, sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti. Kroz tu samoevaluaciju, dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije kovid-19, a takođe i kolika je njihova konkurentnost u eri poslovanja, obeleženoj digitalnom transformacijom. Program Speed 2.0 je, inače, razvijen uz svesrdnu podršku Privredne komore Srbije i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.