Vesti -

Momirović u vanrednoj kontroli radova: "Ovo je ozbiljan projekat sa tri velika tunela"

Beograd -- Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović vanredno je danas obišao radove na obilaznici oko Beograda, kod tunela Straževica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Sava Radovanovic
Foto: Tanjug, Sava Radovanovic

Radove je obišao kako bi se uverio da li se radovi, kao što je ranije dogovoreno, odvijaju i vikendom.

Nakon sastanka s predstavnicima izvođača, kompanija "Powerćina" i "Azvirt", Momirović je rekao da su mu glavni izvođači i podizvođači radova obećali da će radovi na obilaznici biti završeni i ranije nego što je planirano.

"Zaključili smo da će radovi na ovoj deonici, od Ostružnice do Ibarske magistrale, uključujući i petlju Petlovo brdo, biti završeni do aprila sledeće godine", rekao je ministar.

Istakao je da je izgradnja beogradske obilaznice tema o kojoj se decenijama govori i dodao da će celokupni radovi na obilaznici biti završeni u narednih godinu i po do dve.

Da bi se radovi odvijali bez zastoja istakao je da je potrebno svi da sarađuju - Ministarstvo, Grad Beograd, civilni sektor i izvođači.

"Ovo je ozbiljan projekat sa tri velika tunela, bilo je puno pravnih problema koji su kočili radove, zbog toga svi moramo sada da damo svoj maksimum kako za dve godine obilaznica oko Beograda više nikada ne bi bila tema već realnost", rekao je Momirović.

Podseća da trenutno sav teretni saobraćaj prolazi dobrim delom kroz Beograd, te će, ističe, uloga obilaznice biće da rastereti centar prestonice, ali će, kaže ministar, imati i ekološki značaj, jer će smanjiti izduvne gasove u samom gradu.

Foto: Tanjug, Sava Radovanovic
Foto: Tanjug, Sava Radovanovic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.