Vesti -

Srpska nafta zapljusnuće Hrvatsku VIDEO

Beograd -- Srpska nafta, uz pomoć Rusije, zapljusnuće Hrvatsku.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Te mogućnosti su se uplašili hrvatski mediji nakon što je rafinerija nafte u Pančevu modernizovana, pa će povećati proizvodnju, uz niže troškove

Možemo li osvojiti hrvatsko i druga tržišta u regionu? Koliko novca to donosi građanima Srbije i da li će cena goriva za njih biti niža? Znači li ovo da vašingtonski sporazum neće umanjiti uticaj Rusije u srpskoj energetici?

Urednica portala "Energija Balkana" Jelica Putniković rekla je da su hrvatski strahovi utemeljeni na realnim osnovama, i da je zanimljivo da su oni to sami priznali.

Ona je navela da Srbija sada ima najmoderiniju rafineriju koja može da se meri sa mađarskim rafinerijama. Prema njenim rečima, bolja prerada i modernija tehnologija je bitna i za ekologiju i za profit.

Govoreći o cenema goriva u Srbiji u budućnosti, Putniković je navela da država ne određuje cenu goriva, ali i da je važno da se zna da su u ceni goriva akcize 60 procenata.

"Kada se priča o cenama naftnih derivata Srbija je prva u regionu od bivših jugoslovenskih država otvorila totalno tržište naftnih derivata. Ovde je zakon ponude i potražnje", rekla je ona.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.