Vesti -

"Izgradnja depoa na Makiškom polju označiće početak izgradnje metroa u prestonici"

Beograd -- Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da će do kraja ove, ili početkom sledeće godine, biti usvojen Plan detaljne regulacije Makiškog polja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, PinkBadger
Foto: Depositphotos, PinkBadger

Kako je ocenio, to je važan korak ka izgradnji metroa u Beogradu.

On je za Studio B istakao da će izgradnja depoa na Makiškom polju označiti početak izgradnje metroa u prestonici, prenosi Beoinfo.

"Na početku Makiškog polja je predviđena izgradnja depoa za prvu i drugu liniju metroa. Nadamo se da ćemo uspeti da završimo sve aktivnosti, pre svih na eksproprijaciji zemljišta, a kasnije i na izgradnji čitavog platoa, kako bi se obezbedili uslovi da za kopanje tunela", naveo je Stojčić.

On je pojasnio da Makiško polje omogućava izgradnju depoa, jer broj kompozicija predviđa tako veliku površinu. Takođe, u tom delu grada, na površini većoj od 4,5 miliona metara kvadratnih, očekuje se najveći razvoj stambeno-poslovnih objekata u sledećih nekoliko decenija.

"Beograd ne može više da ide u širinu, osim u izuzetnim situacijama. Stoga za budući razvoj grada ostaju ovakve neizgrađene teritorije koje su, takođe i van obuhvata vodozaštite, što su utvrdile i sve nadležne institucije", zaključio je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.