Vesti -

Uskoro domaći proizvod: "Srebrna maska" protiv korone FOTO

Beograd -- Na tržištu Srbije uskoro će se pojaviti novi proizvod "Srebrna maska".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, Rade Prelic
Foto: Tanjug, Rade Prelic

"Srebrna maska" je proizvedena primenom savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit putem ultrazvučne jonizacije trajno integrišu u tkaninu što predstavlja dodatni nivo zaštite. Maske će se proizvoditi u veličinama za decu i odrasle, a biće dostupne na tržištu do sredine oktobra.

Proizvod je nastao kao rezultat povezivanja, uz posredovanje Privredne komore Srbije (PКS), dve domaće proizvodne kompanije "Кoloida" i "Galenike farmacije".

Generalni direktor „Кoloida" Božidar Backović opisao je "Srebrnu masku" kao "novi, poboljšani vid zaštite od patogenih mikroorganizama".

"Inovativna samočisteća maska obogaćena je srebrnim jonima i zeolitom, koji su trenutno najpouzdanija prirodna zaštita od patogenih mikroorganizama. Joni srebra i zeolit su ultrazvučnom jonizacijom integrisani u troslojnu zaštitnu tkaninu, imaju jako svojstvo neutralizacije patogenih mikroorganizama, nisu samo zaštitna barijera, već i blokator", objasnio je.

Foto: Tanjug, Rade Prelic
Foto: Tanjug, Rade Prelic

Prateći aktuelnu situaciju obrazovnog sistema koji se ove godine odvija pod novim, otežanim okolnostima, a u želji da pomognu i podrže osnovne škole širom Srbije, "Galenika farmacija" će, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i kompanijom "Кoloid", pokrenuti humanitarni projekat prilikom koga će prvih 100.000 proizvedenih maski biti donirano đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

Foto: Tanjug, Rade Prelic
Foto: Tanjug, Rade Prelic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.