Vesti -

Još tri zgrade u Beogradu na vodi: Libera, Sole i Scala imaće 563 stana i 685 parking mesta

Beograd -- Projekat "Beograd na vodi" dobiće još tri zgrade u Bloku 24. U tri nove zgrade - Libera, Sole i Scala - biće ukupno 563 stana.

Izvor: B92
Podeli

Nove zgrade biće izgrađene jugoistočno od budućeg tržnog centra i Kule Beograd u Bloku 19, odnosno jugozapadno od parka u samom Bloku 24 projekta Beograd na vodi.

To se može zaključiti na osnovu Zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje stambeno-komercijalnih objekata u Bloku 24, u okviru projekta Beograd na vodi.

Dva poslovno-stambena objekta - Libera i Sole - imaće po 15 spratova dok će treći, Scala, imati 12 etaža, uz prizemlje i podzemni parking, gde će objekti imati dve zajedničke podzemne etaže, za garaže, lokale i tehničke prostorije, kao i ostave za stanare.

U te tri zgrade biće 563 stana, dok je predviđeno i 685 parking mesta. Ukupna površina zgrada biće više od 67.000 kvadrata, dok će ispod površine biti izgrađeno još oko 29.000 kvadrata.

Zelene i slobodne površine, planirano je, prostiraće se na oko 16.000 kvadrata.

Podsetimo, nedavno smo pisali i o planovima za gradnju četiri zgrade u okviru projekta Beograd na vodi, direktno preko puta Palate pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.