Vučić: Molim ljude da što više troše svoj novac u svojoj Srbiji

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom situacije sa koronavirusom u Srbiji i svetu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC

"Dnevno trošimo milione evra za zaštitu zdravlja naroda", kazao je Vučić.

On je dodao da je jednako važno pitanje i privreda, budući da ceo svet očekuje recesiju i rast nezaposlenosti, a uveren je da će Srbija ipak biti bolja od drugih. Prema njegovim rečima, privreda je u celom svetu je u kolapsu i velika je neizvesnost oko daljeg nastavka pandemije koronavirusa, a u SAD očekuju 40 miliona nezaposlenih, dok je, kaže, u Srbiji nezaposlenost za 6.000 niža nego što je bila.

"U Srbiji je nezaposlenost čak niža nego što je bila pre epidemije. Postigli smo izuzetne rezultate u ekonomiji tokom korone, danas isplatili minimalac kao državnu pomoć", kazao je Vučić.

"Ukupno smo dali pomoć od 288,643 milijarde dinara, odnosno 2,35 milijardi evra, toliko je mala Srbija ubrizgala novca privredi", istakao je.

Penzije će stizati na vreme, sistem je stabilan, zahvaljujući reformama i teškim merama iz prethodnih godina, dodao je Vučić.

Prema projekcijama, smanjuju se procene rasta za više zemalja Evrope, neke od njih imaće pad veći od 10 odsto - Nemačka 6,3, Belgija 8,8, Hrvatska skoro 11, Slovačka 9, a za nas su zadržali procenu na minus 3 procenta ali verujemo da možemo da budemo i mnogo bolji, kazao je predsednik Srbije.

"Moramo da se izborimo za opstanak nacionalne avio-kompnije, nije nikog dosad otpustila i u manjim je gubicima nego velike svetske avio-kompanije", kazao je Vučić i dodao da ćemo uložiti dodatnih 100 miliona evra u puteve Srbije, jer popravljamo puteve i ulažemo u infrastrukturu.

"Molim ljude da što više troše svoj novac u svojoj Srbiji", rekao je predsednik Srbije.

strana 1 od 175 idi na stranu