Vesti -

"Može se zaraditi mnogo novca na Jutjubu, ali mnogo mora i da se uloži" VIDEO

Beograd -- Kada je u pitanju zarada na Jutjubu, veliki broj ljudi i te kako živi od ovog posla, gde jutjuber na svom kanalu priča i radi šta god poželi.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen, TV Prva
Foto: Printscreen, TV Prva

Jutjuberka Lea Stanković povela je gledaoce TV Prva u obilazak studija gde snima svoje videe i pričala je o svom poslu.

"Mislim da je čar Jutjuba u tome što stvarno možete da radite i da isprobavate milion stvari, a najvažnije je da pratite ono što se vama i vašoj publici dopada", priča Lea.

Dodaje da uvek radi sama i da sama edituje sve svoje videe.

"Mislim da ja najbolje mogu da izvučem scene koje su najbolje i za koje mislim da će publici biti zanimljive. Od trenutka kada se upali kamera ja znam šta ću da pričam i to mi nikada nije bio problem", priča ona.

"Neke videe, takozvane "24 sata videe" snimam sa svojom porodicom. Oni vole da budu u to uključeni, moja publika takođe to voli. "

Lea objašnjava da su deca ta koja imaju najviše interakcije sa jutjuberima, u smislu da najviše vole da komentarišu i slično.

"Razlikuje se televizija od Jutjuba, ovo je nekako spontanije, bezazleno. Ja ustanem ujutru i snimam se bez šminke i to je nešto što jednostavno vole da vide, da nije sve iscenirano", tvrdi Lea.

Ona tvrdi da ovo jeste njen život.

"Nisam razmišljala u tom pravcu da ću zarađivati novac na tome. Da, može se zaraditi veći novac na Jutjubu, ali mnogo novca mora i da se ulaže u ovo. Morala sam da konkretno kupim ovaj nameštaj za potrebe snimanja. U svakom videu koristim neke rekvizite, neke stvari koje moram da kupim zbog tog videa. Takođe, ja sam neko ko se najviše bavi modom, šminkom i sličnim stvarima, tako da konstantno moram da kupujem novu garderobu i naravno sve to ima svoju cenu", objašnjava Lea.

Kaže da koliko god je super što imate kontrolu nad svim, nekad to može da bude i komplikovano, naročito kada su finansije u pitanju, ako, na primer, potrošite više nego što zaradite ili vam neki mesec ne isplate na vreme.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.