Vesti -

Vučić se putem video linka sastao sa delegacijom MMF-a

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa predstavnicima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

Vučić je sa predstavnicima MMF-a razgovarao o sprovođenju aktuelnog aranžmana - Instrument za upravljanje politikama, u okviru polugodišnje revizije ispunjenja ciljeva u okviru aktuelnog programa.

Delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda predvodi šef Misije Jan Kejs Martejn.

Šef Misije Martejn pohvalio je angažovanost predsednika Vučića i Vlade Srbije, kao i njihovu odgovornu ekonomsku politiku i uspešno upravljanje krizom tokom pandemije, i to u svim oblastima, od zdravstva do ekonomije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su u ovom trenutku prognoze Vlade Srbije za rast BDP-a za tekuću godinu nešto optimističnije od procene MMF-a, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

O opravdanosti optimističnih prognoza svedoči i činjenica da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj MMF nije korigovao početnu projekciju stope rasta iz marta ove godine.

"To će u narednom periodu, uprkos negativnim posledicama pandemije, doprineti stabilnoj ekonomskoj situaciji i sigurnom poslovnom okruženju u Srbiji“, istakao je predsednik Vučić tokom razgovora i izrazio očekivanje da će se kontrolisani rast plata i penzija nastaviti i u 2021. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.