Vesti -

Od tri placa u Zemunu Beograd prihodovao 206 miliona dinara

Beograd -- Tri parcele u vlasništvu Grada Direkcija za građevinsko zemljište juče je prodala na licitaciji za ukupno 206 miliona dinara.

Izvor: Beoinfo
Podeli
Foto: Depositphotos, Pakhnyushchyy
Foto: Depositphotos, Pakhnyushchyy

"Najveće interesovanje bilo je za plac u Zemunu, u Slavonskoj ulici, od 1,427 kvadratnih metara za koji se nadmetalo 17 ponuđača", rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Za 85 miliona dinara kupila ga je "Visokogradnja inženjering" iz Beograda, koja je bila spremna da plati čak 54,5 miliona dinara više od početne cene. Toliko veliko zanimanje za tu lokaciju nije iznenađenje budući da prema planskom dokumentu, tu mogu da se zidaju stanovi, ali i objekti kompatibilnih namena poput sportske, obrazovne, zdravstvene i kulturne, kao i oni predviđeni za pojedine privredne delatnosti.

Druge dve parcele, takođe u Zemunu, u blizini su fabrike "Grmeč" – odnosno u privrednoj zoni "Auto-put", uz Ulicu Milana Rešetara. Veći plac od 4.576 kvadrata na toj lokaciji otišao je u vlasništvo kompanije iz Beograda "Kolzec global sticks", jednog od tri učesnika u javnom nadmetanju. Ona je za to zemljište izlicitirala 73 miliona dinara, što je za 13,9 miliona više od njegove početne vrednosti.

Za manji plac od 2,139 kvadratnih metara, nadmetalo se osam ponuđača. Početna cena bila je 27,6 miliona dinara, a pazario ga je "Kerametal" iz Novog Sada za 48 miliona dinara.

Na tim placevima prema planu detaljne regulacije, kako navodi Direkcija na svom sajtu, dozvoljena je izgradnja objekata privredne delatnosti. Pristup građevinskim parcelama je predviđen iz Ulice Milana Rešetara preko pristupne saobraćajnice koja se nastavlja na planiranu javnu saobraćajnicu C–10, u kojoj su predviđene vodovodna, fekalna i kišna kanalizaciona mreža.

"Prodaja zemljišta u Zemunu dokaz je da u građevinskoj industriji nije smanjena aktivnost i da je Beograd i dalje atraktivno mesto za ulaganje", zaključio je Vesić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.