Vesti -

Inmold rame uz rame sa svetskim kompanijama: Prosek zaposlenih u porodičnoj firmi 28 godina

Požega -- Premijerka Srbije Ana Brnabić posetiće u subotu 6. juna opštinu Požega i tom prilikom će se sastati sa lokalnim privrednicima.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Potom će obići nekoliko poljoprivrednih gazdinstava kao i fabriku "Napredak", koja je sada u vlasništvu požeške kompanije Inmold.

Premijerka je prilikom ranijih poseta opštini Požega naglasila je da je kompanija "Inmold" pravi primer toga kako srpske porodične fabrike mogu da pariraju konkurenciji na svetskom nivou.

"Prosek zaposlenih u ovoj kompaniji je 28 godina. Inmold je idealan primer uspešnog poslovanja i onog što želimo da postignemo u Srbiji. Zbog doprinosa koji daju Požegi, ali i Srbiji učinićemo sve da im dodatno pomognemo", izjavila je Brnabićeva.

Kompanija "Inmold" već nekoliko godina je deo dualnog obrazovanja, pa đaci Tehničke škole pod njihovim okriljem obavljaju stručnu praksu, što je posebno oduševilo predsednicu Vlade.

"Sa dualnim obrazovanjem smo započeli 2011. godine. Do sada smo imali 34 stipendista, neki su nakon završetak srednje škole ostale kod nas i zaposlili se, a neki su otišli na fakultet i vrlo je verovatno da će se nakon završetka studija vratiti u našu kompaniju", istakao je vlasnik kompanije "Inmold" Goran Janković.

Opštinu Požega posetiće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to 12. juna, kada će svečano otvoriti požeški gigant "Budimku”, koja je konačno dobila novog vlasnika kosjerićku kompaniju ITN grupa.

Premijerka je iskazala i veliku zahvalnost kompaniji "Inmold", koja je dokaz da srpske porodične firme mogu da pariraju svetskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.