Vesti -

Povoljni stanovi i za lekare i prosvetne radnike?

Beograd -- Ministarstvo građevinarstva uputilo je molbu da se projekat izgradnje stanova po povoljnijim cenama proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.

Izvor: Beta, nsuzivo
Podeli
Foto: Dpeositphotos, rachwal
Foto: Dpeositphotos, rachwal

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je ministarstvo na čijem je čelu uputilo molbu Кomisiji Vlade Srbije da se projekat izgradnje stanova po povoljnijim cenama proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.

"Želimo da omogućimo i zdravstvenim i prosvetnim radnicima da mogu da kupe ove stanove. To je još jedan način da se odužimo pre svega zdravstvenim radnicima zbog svega što su učinili i čine za vreme epidemije koronavirusa", rekla je ona prilikom obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je da je projekat izgradnje stanova važan za privredni razvoj Srbije, dodajući da građevinarstvo nije stalo u vreme krize i da će doprineti bržem privrednom razvoju i rastu BDP-a.

Mihajlovićeva je, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prethodno obišla i završne radove na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd - Novi Sad i istakla da će taj nadvožnjak, vredan 500 miliona dinara, povezati građane Кaća sa industrijskom zonom i naseljem Šangaj.

"Uložili smo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu u Novom Sadu. Imamo odličnu saradnju sa gradom i nastavićemo da radimo zajedno na dobrobit građana", rekla je ona.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da Novi Sad dobija jedno od najlepših naselja u kojem će propadnici službi bezbednosti imati odlične uslove za život.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan izjavio je da se u prvoj fazi završava 547 stanova u Novom Sadu i da su u ovoj godini raspisana još četiri tendera.

"Prošle godine započeli smo izgradnju 1.530 stanova, ove godine raspisano je 16 tendera za 4.300 stanova i ostaje nam još Niš sa 2.200 stanova, čija izgradnja će započeti sledeće godine", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.