"Nadam se da će biti manje otpuštanja radnika"

Beograd -- Ministar rada Zoran Đorđević kaže da nema dileme da će paket ekonomskih mera koji će danas biti predstavljen, biti od velikog značaja za privredu i građane

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, oneinchpunch
Foto: Depositphotos, oneinchpunch

On dodaje da se nada da će se sve manje poslodavaca odlučivati na to da otpušta radnike.

On je rekao da je prethodnih dana rastao broj građana koji su se prijavljivali na evidenciju NSZ, a da je dan nakon što je predsednik Aleksandar Vučić izneo plan države, odnosno juče, zabeležen pad.

"To pokazuje da su privrednici i i poslodavci shvatili ozbiljnost svega toga i veruju u to šta država radi te da nema potrebe za odjavljivanjem radnika. Nadam se da će posle današnjeg predstavljanja mera vrlo mali broj građana gubiti posao", rekao je ministar za TV Pink.

Đorđević je naveo da će i oni koji izgube posao biti zaštićeni, odnosno da se mogu prijaviti za naknadu NZS.

"Nadamo se da ovo sve neće dugo da traje i da će biti načina da se prebrode svi problemi i kad prođe kriza, bude posla za sve", dodao je on.

Ministar je rekao i da veruje da će velika većina poslodavaca koji su otpustili radnike odlučiti da ih vrate na radna mesta.

Naveo je da je lično svom timu u ministarstvu dao nalog da do petka razmotre koji će biti najveći problemi sa kojima će se susresti taj resor posle krize sa koronavirusom kako bi se blagovremeno donosile odluke i problemi rešavali.

Ministar rada je najavio i da će sva deca sa invaliditetom dobiti jednokratnu pomoć.

strana 1 od 159 idi na stranu