Vesti -

Građani se žale na povećane cene, neisplaćene zarade, rad tržnog centra

Beograd -- Na novootvoreni broj telefona za prijavljivanje nezakonitosti tokom pandemije koronavirusa građani se najviše žale na povećane cene namirnica, maski i rukavica.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, LukaFunduk
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Takođe, građani se žale i na pretnje otkazom, neisplaćene zarade i rad pojedinih kafića, restorana, pa čak i jednog tržnog centra u provinciji.

Prema rečima predstavnika Kontakt-centra za prijavu nezakonitosti tokom epidemije koronavirusa Jovice Damnjanovića, operateri su juče, prvog radnog dana, imali između 160 i 170 prijava, a danas do 12 časova oko 80.

"Kontakt-centar je zvanično juče počeo sa radom. Funkcija ovog centra je da građani i privrednici mogu da prijave probleme u vreme koronavirusa za sve nepravilnosti koje uoče, a vezano za rad na crno, sivu ekonomiju i rad privrednih društava ili preduzetnika", objasnio je za Tanjug Damnjanović.

Kaže da je kontakt-centar isključivo za probleme koji su u nadležnosti republičkih inspekcija, a, dodaje, bilo je i onih građana koji su se žalili na probleme koji su na nivou lokalnih samouprava ili autonomne pokrajine.

Čak i u tim situacijama, ističe Damnjanović, operateri upućuju građane kome da se obrate i na koje telefone i adrese da se obrate..

“Juče smo do kraja radnog dana, računajući i posle podne kada su građani ostavljali glasovne poruke, imali između 160 i 170 prijava, a danas do 12 sati bilo je 80 predmeta koji smo primili i prosledili inspekcijama. Žale se na podizanje cena osnovnih životnih namirnica, zaštitnih sredstava, bilo je problema vezano za rad pojedinih kafića, restorana, tržnih centara, najave nekih otpuštanja radnika ili neisplaćivanje plata”, naveo je Damnjanović.

Kaže da operateri kontakt-centara primaju pozive svakog radnog dana od 9 do 16 časova na broj 011/6350-322, a posle 16 časova i vikendom građani i privrednici mogu svoje prijave da ostavljaju popunjavanjem formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.