Vesti -

Od sutra određen broj paketa za penzionere na adresama

Beograd -- Jedan broj paketa za penzionere biće do kraja dana distribuiran svim opštinama u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Wavebreakmedia
Foto: Depositphotos, Wavebreakmedia

Prema rečima člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića od sutra će najstariji sugrađani moći da očekuju pakete na svojim adresama.

Petronijević je rekao da je plan da se do kraja dana spakuje ukupno 30.000 paketa i da oni budu distribuirani do opštinskih centara za socijalni rad, koji će ih proslediti penzionerima, koji imaju primanja manja od 30.000 dinara, kao i da se u narednih petnaestak dana očekuje da svih 173.888 penzionera dobiju pakete.

Dodao je da je juče spakovano 12.000 paketa, od kojih je oko 4.000 distribuirano ka opštinskim centrima i naglasio da su mere zaštite u Areni na najvišem nivou, i da svako ko ulazi u deo gde se pakuju paketi mora da prođe određenu medicinsku proceduru.

"Roba se pakuje na palete u streč foliji i otvara pred distribuciju. Uspeli smo da za pet dana napravimo našu mini-fabriku", istakao je Petronijević za TV Prva, saopštila je Gradska uprava.

Prema njegovim rečima, procedura je da penzionere pozove neko iz Centra za socijalni rad kako bi najavio dostavu paketa, ostavi ga na pragu, pozvoni kako bi se uverio da je neko u stanu i potom se odmakne.

Kako je rekao, akcija u Štark areni predstavlja jednu od najvećih logističkih operacija ikada sprovedenih na teritoriji Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.