Vesti -

Danas u 20h prestaje rad kafića, restorana, tržnih centara, ali i javni prevoz

Beograd -- Od večeras u 20 časova prestaće rad kafića, restorana i tržnih centara, kao i saobraćanje javnog prevoza.

Izvor: B92
Podeli
FOTO: TANJUG/TANJA VALIC/ bs
FOTO: TANJUG/TANJA VALIC/ bs

Odluku je sinoć saopštila premijerka Ana Brnabić nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Ja sam upravo završila sastanak sa predsednikom Srbije. Odučili smo u razgovoru da sutra (subota) u 20 časova stupa na snagu zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara", rekla je premijerka.

Prethodno je saopštila da se javni prevoz obustavlja od subote u 20 h do daljeg, kao i prvobitnu odluku da se kafići, restorani i tržni centri zatvaraju od nedelje uveče.

"Od sutra u 20 časova prestaje javni prevoz do daljeg, a od nedelje u 20 h zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre", navela je ona na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodala da će se dozvoliti dostava hrane.

Rekla je da su apelovali na ličnu odgovornost, ali da pošto ona ne daje preterane rezultate, moraju da se uvode dodatne zabrane.

"Znam da ćemo imati veliki broj suđenja, tužbi. Moraćemo da damo veliku sumu novca iz budžeta i od građana, da platimo propuštene dobiti i šanse. Ali to je investicija u ljudske živote", rekla je ona.

Ona je pozvala sve građane da od sutra ujutru ne idu u kafiće i restorane.

"Hajde svi, da ne bude niko sutra ujutru u kafiću. Je l mora Vlada da zabrani?", rekla je Brnabić.

Rekla je su te mere odlagane zbog ekonomskih gubitaka, ali da vremena više nema - "zatvaramo, borimo se za ljudski život".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.