Srpski kreveti stižu i do Kine: Naš eko-nameštaj osvojio svet

Gornji Milanovac -- Kvalitetna sirovina sa Suvobora, drvo hrsta i bukve, kao i nameštaj koji se proizvodi u fabrici u Pranjanima, privukli su još jednog nemačkog investitora.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Kompanija Betkoncept potpisala je ugovor sa firmom Jomil inženjering u vrednosti do milion evra na godišnjem nivou, za izvoz nameštaja od masivnog drveta.

"Razlog zbog kog sam se odlučio za fabriku u Pranjanima jeste ekološki koncept po kom funkcioniše. Sav nameštaj proizveden je od potpuno prirodnih materijala koji su umesto lakovima i drugim hemijskim sredstvima zaštićeni uljem i voskom, nemaju metalne delove i takvi proizvodi zaista imaju svoje kupce širom sveta", istakao je Heino Hun, menadžer kompanije Betkoncept i dodao da će srpski nameštaj preko njihove internet-prodavnice stići i do Australije, Kine i Južne Amerike.

Fabrika nameštaja iz Pranjana od skoro devastirane seoske lokacije, postala je fabrika u kojoj meštani rade i zarađuju svoju platu, a da pri tome ne moraju da putuju do grada već im je posao stigao ispred vrat, piše RINA.

"Naš nemački partner ima sigurno tržište na svetskom nivou, dok je naša obaveza da imamo sigurnu proizvodnju i isporuku. Nemačka komisija odobrila je krevete, tako da će prva isporuka biti 60 komada, dok je mesečni plan da ih bude oko 100. Nemački partner hteo je da se uveri odakle zaista potiču stabala koja koristimo, pa smo zajedno obišli šumu u kojoj se vrši seča", izjavio je Jovan Čeković, predsednik Jomil grupe.

Prva isporuka masivnog nameštaja za Nemačku kreće u martu, a kompanija Betkoncept sve razvijenijom kupovinom preko interneta povećava svoju prodaju za 18 odsto na godišnjem nivou, tako da je gotovo izvesno da će srpski kreveti sa Suvobora obići ceo svet.

strana 1 od 171 idi na stranu