Vučić: Vredni radnici rade veliki posao za sve nas VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nenajavljeno je obišao završne radove na auto-putu Beograd - Čačak, deonica Surčin - Obrenovac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Otvaranje deonice autoputa "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca, duge 17,6 kilometara, najavljeno je za 18. decembar.

"Radnici iz Čačka vredno privode posao kraju. Čestitam i hvala", napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

Predsednik će, takođe, sutra prisustvovati svečanom obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta E-761, deonica Pojate - Preljina (Moravski koridor).

Obeležavanje početka radova je u 12.00 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Auto-put će biti dug 112,3 kilometara i povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka: Kruševac, Kraljevo, Trstenik i Vrnjačku Banju. Imaće moderne optičke i digitalne kablove i besplatan internet, kao i obaveštenja za vozače.

Moravski koridor biće do sada najširi auto-put u Srbiji, pošto će biti širi za ukupno 1,6 metara. Ta značajna saobraćajnica povezivaće područje na kojem živi više od pola miliona ljudi, a biće i veza između putnog Koridora 10 i autoputa "Miloš Veliki" (Koridora 11). Reč je o izgradnji najsavremenijeg auto-puta u centralnoj Srbiji "na tri Morave" i planirano je da se prvo gradi deonica od Kruševca do Pojata.

U okviru tog projekta biće regulisana rečna korita u dužini od 68 kilometara, biće postavljeni i telekomunikacioni uređaji i prvi put će biti primenjene neke nove tehnologije. Izgradnja telekomunikacionog koridora duž auto-puta podrazumeva najsavremenije optičke i digitalne kablove, stanice za besplatan vaj-faj internet, najmodernije upravljanje saobraćajem na autoputu, tzv. inteligentne transportne sisteme i drugo.

Tako će svi učesnici imati najave šta se dešava na putu, na primer, da li ima zastoja i potrebe da se preusmeri saobraćaj. Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta od Pojata do Preljine potpisan je 5. decembra sa američko-turskom kompanijom Behtel Enka UK Limited, u prisustvu predsednika Vučića. Ugovor sa Behtelom je vredan 745 miliona evra.

Moravski koridor gradiće se u dužini od 112,3 kilometra, a čine ga tri deonice: Pojate - Kruševac, dužine 27,83 km, Kruševac - Adrani, dužine 53,88 km i Adrani - Mrčajevci - Preljina, dužine 30,66 km.

Auto-put se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas i biće izgrađeno ukupno 11 petlji i 130 ostalih objekata, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust. Širina auto-puta biće oko 30 metara. Gradnja auto-puta Preljina - Pojate, kako je ranije najavljeno, biće završena za manje od četiri godine.

Rade i subotom

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav
Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

"Bravo za marljive radnike iz Lebana! I subotom na terenu, u borbi za bolju Srbiju", napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

"Ljudi su fantastični, po hladnom vremenu. Čestitam im, rade veliki posao za sve nas i našu zemlju. Hvala im na borbenosti, čestitam svim građanima Srbije. Za četiri dana otvaramo Surčin-Obrenovac, auto-put otvaramo Beograd-Čačak za sat vremena (puta), ono što smo sanjali decenijama. Čestitam i živela Srbija", rekao je Vučić u video-snimku, objavljenom na njegovom Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 181 idi na stranu