Vesti -

Ko kaže da je previše tržnih centara? Zakup 90 evra mesečno po kvadratu, a sve zauzeto VIDEO

Beograd -- Svaka roba ima svog kupca - tako je bilo i biće.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Depositphotos/dimmushka
Foto: Depositphotos/dimmushka

Pitanje je gde se ta roba nudi i koliko su oni koji je prodaju spremni da daju novca da bi vam se predstavili u lokalima na najatraktivnijim lokacijama.

Prazan lokal u srcu srpske prestonice slika je koja se ne viđa često. Svi su izdati uprkos paprenim cenama. Naime, cena kvadrata za izdavanje u Knez Mihailovoj ulici iznosi oko 90 evra mesečno, po kvadratu.

Knez Mihailova je tako skuplja od pešačkih zona u Zagrebu, Ljubljani i Skoplju. Ne i od Budimpešte, gde je zakup lokala skoro dvaput skuplji. Ipak, lokala na tržištu – nema.

"Imamo klijente koji su mladi i želeli bi da zakupe nekih od 70 do 100 kvadrata za piceriju i platili bi od 2,5 do tri hiljade evra, a toga nema", kaže za Prvu TV Kaća Lazarević, agent za nekretnine.

U tržnim centrima potpuno je drugačija situacija. Vlasnici centara odlučuju kome će izdati. Može im se jer za jedan lokal ima više zainteresovanih. Razmislite o tome kada sledeći put pomislite da se gradi previše tržnih centara.

"Kada se u Rajićevoj sagradio šoping mol, moguće je bilo aplicirati samo sa prezentacijom lokala pa oni odluče kome će izdati jer ne žele da imaju previše kafića, na primer, ili parfimerija", objašnjava Lazarevićeva.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.