Vesti -

Partneri iz Evrope i Afrike: Srpski proizvođači na sajmu u Hanoveru

Beograd -- Proizvođači poljoprivrednih mašina iz Srbije ugovorili su, na sajmu "Agritehnika 2019" u Hanoveru, izvozne poslove vredne oko milion evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Privredna komora Srbije
Foto: Privredna komora Srbije

"Već prvih dana sajma, održanog od 10. do 16. novembra u Hanoveru, tri srpska izlagača su prodala četiri mašine", saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Kompanije iz naše zemlje su na ovom međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije imale skoro 500 sastanka sa potencijalnim kupcima, a najviše zainteresovanih partnera je bilo iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.

Nastup domaćih kompanija na sajmu "Agritehnika 2019" organizovale su PKS i Razvojna agencija Srbije, sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: Agria Subotica, Agro Kula Vršac, Agromerkur Ada, Berko Mol, Dal Degan Aleksandrovac, Metalprofil Ada, Perfom Požega, Petoletka Trstenik, i Pla-Met Zrenjanin.

"Agritehnika" je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije, traktora i delova. Takođe, predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine u Hanoveru.

Ove godine na sajmu je izlagalo više od 2.900 kompanija iz 52 zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.