Delta počinje da gradi novu poslovnu zgradu

Beograd -- Delta holding 2. decembra počinje izgradnju nove poslovne zgrade Delta haus, budućeg sedišta kompanije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Delta holding
Foto: Delta holding

Ova investicija u vrednosti od 40 miliona evra na površini od skoro 23.000 kvadrata nalaziće se u bloku 19 na Novom Beogradu, između hotela Kraun plaza i Geneks apartmana, saopšteno je iz te kompanije.

Ovaj projekat zaposliće 700 ljudi, a po osnovu različitih taksa i dozvola u budžet grada biće uplaćeno oko dva miliona evra.

Prvih pet spratova namenjeno je izdavanju, a poslednja tri rezervisana su za kompanije u okviru Delta holding grupe. Ova zgrada imaće u prizemlju restoran, teretanu, prostor za odmor i opuštanje zaposlenih, kao i 188 parking mesta.

Završetak gradnje i otvaranje zgrade planirani su na proleće 2021. godine. Savremena poslovna zgrada projektovana je u skladu sa LEED standardima, koji garantuju primenu najviših ekološih standarda u domenu gradnje i održavanja, navedeno je u saopštenju.

"Nakon što smo ove godine otvorili dva tržna centra - u Banjaluci i u Varni, nastavljamo ulaganje u oblasti nekretnina. Posebno nam je drago što je ovo gradilište u našoj zemlji i glavnom gradu. Novo sedište naše kompanije biće projekat A klase i poslovni prostor visoke kategorije koji se maksimalno prilagođava zakupcima. Pored nove poslovne zgrade, u planu nam je i izgradnja još tri projekta u Srbiji – Delta planet Autokomanda, Delta planet Niš i Delta centar", izjavila je Zorana Burlić, generalna direktorka Delta rial estejta, saopšteno je.

strana 1 od 186 idi na stranu