Vesti -

“Rad na proceni vrednosti fabrike Škoda jedna od mojih važnijih referenci”

Siniša Mali je u emisij na televiziji "Studio B" govorio o izveštaju Evropske komisije o budžetu Srbije, ali i o svojoj ulozi u proceni vrednosti Škode.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Pored toga on je rekao da "Fajnenšel tajms rangira Srbiju kao broj 1 po privlačenju direktnih stranih investicija" i da "imamo preko 40% stranih inevsticija više nego prošle godine".

Na pitanje zašto je ostao u Srbiji kaže: "Ja nisam ostao u Srbiji, ja sam se vratio u Srbiju" i dodao gde je sve pre povratka 2001. radio.

"Radio sam u Njujorku na Vol Stritu i onda sam dobio ponudu da radim za jednu investicionu firmu i da se preselim u Prag, i ja sam tamo 2 godine proveo. Na jednom od projekata na kojima sam radio je Škoda auto. Recimo kada je Nemačka kupovala Škodu ja sam radio procenu vrednosti, to je jedna od referenci koju sam iskoristio i u svom doktoratu za koji kažu da je plagijat", navodi Mali za Studio B.

Podseća da se 2001. godine vratio u Srbiju sa svim svojim diplomama i znanjem, radio u agenciji za privatizaciju i do 2003. godine i onda krenuo u privatne vode i osnovao svoju firmu.

"Vratio sam se u Srbiju upravo verujući u ove nove autoputeve, nove fabrike novu i bolju budućnost i drago mi je da je predsednik Vučić imao poverenje u mene da mi da ovu šansu koju sam imao kao gradonačelnik Beograda da svoju energiju uložim u to da grad gurnemo da ide malo napred, da sada kao ministar finansija imam priliku da neko svoje stečeno znanje u inostranstvu iskoristim i ovde primenim zarad rasta razvoja, naše dece i jako sam zadovoljan što sam uspeo da doprinesem svojim radom upravo ovom uspehu koji sada svi imamo priliku da vidimo", istakao je Mali.

"260 milijardi dinara za kapitalne investicije, javni dug se smanjuje, stopa rasta 4, 7 odsto u trećem kvartalu ove godine. Evropska komisija je rekla da je budžet Srbije u izuzetno zdravom stanju. Znači nije rekao Vučić, nije rekao Mali", naglasio je ministar.

Kako kaže !cilj je da građani Srbije osete taj boljitak što pre, plan je da prosečna plata bude preko 500 evra".

Ministar kaže da je 2013. godine stopa nezaposlenoti je bila velika - svaki četvrti je bio nezaposlen, ali da je da bude što manje ljudi bez posla.

"Tako je sad procenat nezaposlenih samo 10 posto, a ne 25% kao što je bilo 2013. godine", naglašava Mali..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.