Vesti -

Da li će sneg iznenaditi putare? JKP Beograd kupilo 35 novih kamiona, od januara stiže još pet

Javno komunalno preduzeće Beograd put kupilo je 35 novih kamiona, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je najavio da će do januara biti nabavljeno još pet.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO:  Beoinfo
FOTO: Beoinfo

Sledeće godine stići će još deset kamiona.

"S velikim ponosom danas predstavljamo 35 novih kamiona koje je 'Beograd put' kupio kako bi naša zimska služba tokom zime funkcionisala kako treba", rekao je Vesić prilikom predstavljanja novih vozila.

Naveo je da je to preduzeće na teritoriji grada Beograda, kada pada sneg, radilo skoro u nemogućim uslovima i da je jedan od najvećih problema bio nedostatak kvalitetnih kamiona.

"Imali smo veoma stari vozni park koji je onemogućavao da se kvalitetno čisti, a često se dešavalo da se po desetak kamiona tokom jednog dana pokvari. Kada sam prošle godine obilazio zimsku službu rekao sam da ćemo u narednih godinu i po dana kupiti 50 novih kamiona", rekao je Vesić.

Precizirao je da će, osim 35 kamiona koji su sada nabavljeni, do početka januara biti kupljeno još pet, a sledeće godine još deset kamiona.

"Na taj način će 'Beograd put' dobiti potpuno novi vozni park. Sa ovih 35 kamiona, za ovu zimu imamo stotinu novih kamiona koji su spremni za čišćenje snega, a 31 stari kamion ćemo imati u rezervi, što se nikada nije desilo u istoriji Beograda da za čišćenje snega imamo rezervu", istakao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.