Vesti -

Zašto Erdogan ulaže stotine miliona € u Srbiju?

Beograd -- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa delegacijom od 200 privrednika stiže danas u Beograd.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Depositphotos, reflextions, 7360325
Foto: Depositphotos, reflextions, 7360325

U Tursko-srpskom poslovnom savetu smatraju da turskim investitorima odgovara to što u Srbiji ima dosta nerazvijenih područja.

Član Tursko-srpskog poslovnog saveta u Istanbulu Aleksandar Međedović kaže za RTS da je Srbija poslednjih pet godina postala veoma interesantna za investicije u proizvodnju.

Za Srbiju, ističe, nisu zainteresovani samo turski investitori, ali oni koriste svoje dugogodišnje iskustvo iz drugih evropskih zemalja, ali i iz severnog dela Afrike i Meksika.

"Srbija može da bude samo u dobitku da ima takvog iskusnog investitora koji može u nekom veoma kratkom roku da otvori fabriku za trista radnika, sa 10.000 kvadratnih metara prozivodnog prostora, sa mašinskim parkom od 200 mašina", rekao je Međedović.

Aleksandar Međedović navodi da turskim investitorima u Srbiji odgovara to što ima dosta nerazvijenih područja.

"Oni dolaze u regione gde ima mesta, gde mogu da nađu radnu snagu koja je spremna, gde troškovi nisu toliko visoki i gde celim porodicama treba posao – to je jedan uslov koji Srbija pruža", naveo je Međedović.

Gost Jutarnjeg programa RTS-a je ukazao i na povoljnu geografsku poziciju Srbije.

"Mi smo u srcu Evrope, graničimo se sa pet EU zemalja. Između Berlina i Istanbula ima 2.000 kilometara, a Beograd je tačno na sredini", rekao je Aleksandar Međedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.