Vesti -

Taksisti traže ukidanje CarGo, Vesić traži da oni prekinu blokadu grada VIDEO

Taksisti imaju jedan jedini cilj, a to je da se sprovodi zakon i da onaj ko ne radi u skladu za zakonom mora da snosu sankcije.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Ilustracija FOTO: Screenshot PRVA TV
Ilustracija FOTO: Screenshot PRVA TV

To je rekao Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije, gostujući u Jutarnjem programu Prve TV.

On je rekao da je njihov zahtev ukidanje aplikacije CarGo jer je, kako tvrdi, nezakonita.

"Treba da donesu rešenje da ukidaju aplikaciju zato što spajaju neregularne prevoznike s putnicima. Mora zakon da se sprovodi", kazao je Bjelić gostujući u Jutarnjem programu Prve TV.

Naveo je da je Ministarstvo na čijem je čelu Rasim Ljajić zabranilo reklamiranje CarGo jer ne rade u skladu sa zakonom i naveo da bi to trebalo da učine i ostale nadležne institucije.

Na pitanje zbog čega je prozivao ministre Aleksandar Antića i Branka Ružića kao krivce za rad CarGo rekao je da je Antić prozvan po nekoj drugoj liniji i nije konkretno odgovorio na šta je tačno mislio govoreći o njima.

"Gospodin Antić je prozvan po nekoj drugoj osnovi, po privatnoj liniji. Svi imamo neka saznanja kako to neko blokira ili ne blokira...", rekao je Bjelić i zapitao da li je moguće da za devet meseci bude podneto 17 podnetih prijava, a da od toga ništa ne bude.

On je rekao da će taksisti štrajkovati dok god nadležne institucije ne kažu da je rad CarGo nezakonit i ne ukinu aplikaciju. Najavio je da će se od sutra u štrajk uključiti taksisti u Novom Sadu, a potom i niški taksisti.

"Od sledećeg ponedeljka dobićete informaciju šta i kako", rekao je Bjelić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je bio drugi gost Jutarnjeg programa Prve TV, zatražio je od taksista da odmah prekinu blokadu.

"Ono što ja tražim od vas je da se hitno prekinu blokade. Ništa ne opravdana blokiranje grada, maltretiranje svih građana, a ovo jeste maltretiranje...", naveo je Vesić.

Objasnio je da Grad odlučuje koliko će taksista biti. Oni su, kako je kazao, oduzeli preko 51 automobil "divljih taksista", oduzeli su i vozila CarGo i jedne slične aplikacije.

"Postoji razlika između CarGo i divljih taksista. Naši inspektori lako nalaze takve taksiste. CarGo je potpuno drugačiji sistem funkcionisanja gde svako na ulici može da bude CarGo...Tako da grad ne može da sprečava štrajk taksista, pravo na štrajk je ustavno pravo. Ja samo apelujem na taksiste da ne blokiraju taksiste. Svako u ovoj zemlji ima pravo da se bori za svoja prava", rekao je Vesić.

Potom se obratio Bjeliću rekavši mu da "običan čovek" nije kriv i da su građani besni zbog blokade grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.