"Početkom novembra poslednja deonica Koridora 10"

Niš -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je poslednje radove na istočnom kraku Koridora 10 od Niša ka granici sa Bugarskom kod Bancareva.

Izvor: B92
Podeli
FOTO: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
FOTO: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Radovi se izvode na deonici do Proseka preko Bancareva do Crvene reke gde se ispred tunela Bancarevo završava galerija koja će u potpunosti sanirati klizište.

Prema tvrdnjama investitora Koridora Srbije i izvođača kompanije Integral svi radovi biće završeni do 31. oktobra, navodi se u saopštenju iz resornog ministarstva.

"Bili smo ovde pre dva meseca kada smo nedelju dana proveli na ovom delu Koridora i danas je slika drugačija. Još malo toga je ostalo da se uradi i na osvnovu trvdnji Koridora Srbije očekujem da početkom novembra pustimo u saobraćaj i ovu poslednju deonicu auto-puta na Koridoru 10", istakla je Mihajlović.

Puštanje u saobraćaj ove deonice duge 22,5 kilometara ima veliki značaj za bezbednost u saobraćaju jer vozači na putu od Niša ka Pirotu i Dimitrovgradu više neće morati da prolaze kroz Sićevačku klisuru gde su se stvarale velike kolone i gužve.

"Ali ono što je najvažnije jeste da je Srbija završila Koriodor 10, da je završila deo auto-puta Miloš Veliki i da nastavlja dalje, u gradnju još šest novih auto-puteva", istakla je Mihajlović.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije Dušan Purić, kao i šef gradilišta Osman Krasić iz kompanije Integral ističu da su zadovoljni tempom radova na izgradnji galerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 186 idi na stranu