Prodata poslednja slobodna parcela: Gradi se fabrika nameštaja

Dimitrovgrad -- Opština Dimitrovgrad namerava da proširi industrijsku zonu Beleš za još 11 hektara.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Depositphotos, v-strelok, 37116243
Foto: Depositphotos, v-strelok, 37116243

Industrijsku zonu žele da šire kako bi privukli još zainteresovanih investitora koji bi na tom mestu gradili svoje fabrike.

Poslednja slobona parcela prodata je bugarskom investitoru Antonu Petrovu, vlasniku kompanije Antony Design, koja se bavi proizvodnjom nameštaja.

Predsednik Opštine Vladica Dimitrov naglasio je da su prodate sve parcele u ovoj zoni, koje su bile infrastrukturno uređene za buduće investitore, navodi se na sajtu Opštine.

"Grade halu od 2.000 m2. U dogledno vreme dostignuće broj radnika koliko imaju u Bugarskoj, a to je oko 90 radnika. Ne znamo još koliko će zaposliti na početku", kaže Dimitrov.

On očekuje da uskoro krene sa radom prva fabrika i da u godini koja dolazi i ostale parcele dobiju svoje proizvodne pogone.

"Imamo 5 investitora koji imaju rok od 6 meseci da krenu za izgradnjom proizvodnih pogona i još toliko za završetak radova. Jedna parcela ostaje za Opštinu Dimitrovgrad, gde nameravamo izgradnju hale za braunfild investicije koju ćemo iznajmiti potencijalnim investitorima", kaže predsednik Opštine.

Bugarski investitor Anton Petrov rekao je da su već imali isporuke u Srbiji i nada se da će sada razviti i veliku fabriku kao što je to urađeno u Bugarskoj.

Trenutno se radi Plan detaljne regulacije, dodaje Dimitrov, nakon čega će se inustrijska zona proširiti za još 11 hektara.

Podsetimo, kompanije iz Dimitrovgrada ubuduće će poslovati u okviru Slobodne zone Pirot po rešenju Vlade Srbije koja je donela odluku da, nedavno izabrana najbolja Slobodna zona u Evropi, proširi svoje kapacitete na Dimitrovgrad i Babušnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 186 idi na stranu