Vesti -

Mali: Veće plate do kraja godine, povećanje penzija od 1. januara

Beograd -- Ministar Siniša Mali rekao je da će penzioneri do kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a da se povećanje penzija očekuje od 1. januara 2020.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje plata do kraja godine.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, ministar finansija Siniša Mali je rekao da će svi penzioneri do kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a da se povećanje penzija očekuje od prvog januara 2020. godine.

Ministar finansija je rekao da zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje plata do kraja godine.

"Do kraja godine naši sugrađani treba da očekuju jednokratno 5.000 dinara, ako kalkulacije budu tačne, uz povećanje od 1. januara - videćmo koliko će biti shodno švajcarskoj formuli", kaže Mali.

"Do kraja godine biće povećanje plata u javnom sektoru, vrlo brzo, za desetak dana, samo da pogledamo kako nam stoji budžet, do polovine septembra znaćemo koliki će procenat biti", istakao je ministar.

Mali ističe da postoji veliki broj izazova, usporava nemačka ekonomija, Evrozona, a sve to može da utiče na stope rasta naše ekonomije.

"Situacija u budžetu je takva da rezultati ekonomskih reformi iz 2014. godine daju za pravo da rezultate i efekat vratimo građanima Srbije kroz povećanje plata i penzija", istakao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.