Vesti -

Đorđević: Aktivno se zalažemo da osobe s invaliditetom imaju bolje uslove

Bačka Topola -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Dnevni boravak za odrasla lica Betežda u Bačkoj Topoli.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Tanjug, STR
FOTO: Tanjug, STR

On je korisnicima poklonio računar, dok je sa zaposlenima razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je razgovarao sa zaposlenima kako bi pronašli najbolje načine za rešavanje problema u radu.

Ministar je naglasio da Ministarstvo i lokalna samouprava imaju zajednički cilj, a to je da se udruženju pomogne na najadekvatniji način, kako bi i korisnici i zaposleni imali najbolje uslove.

"Cilj obilazaka ustanova ovakvog tipa po celoj Srbiji jeste da se lično upoznamo sa problemima koji postoje, kako bi u narednom periodu zajednički pronašli način i mogućnost da im pomognemo. Zaposleni u ovakvim ustanovama obavljaju jednu vrlo odgovornu delatnost, a korisnici od njih i celokupnog društva očekuju adekvatnu pomoć i želimo da to i dobiju", rekao je ministar.

Dodao je da se Ministarstvo aktivno zalaže da se osobe sa invaliditetom osećaju jednakim u društvu i imaju bolje uslove za život i budućnost.

Predsednica udruženja Roža Cipo zahvalila je ministru na poseti i istakla da bi svaka pomoć Ministarstva bila od velikog značaja za sve korisnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.