Vesti -

"Država dala novac za dugove zdravstvenih ustanova"

Leskovac -- Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dat je novac ustanovama koje su imale dugove prema dobavljačima, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Depositphotos, dragana.stock@gmail.com
FOTO: Depositphotos, dragana.stock@gmail.com

Dodao je da se problem dodatnih dugova koji su se pojavili u tim zdravstvenim ustanovama, a koje opštine i gradovi ne mogu same da isplate, rešava u dogovoru sa Ministarstvom finansija.

Lončar je, odgovarajući na pitanje novinara u Leskovcu šta se dešava sa dugovima leskovačkih zdravstvenih ustanova i apotekama, kazao da postoje apoteke koje rade u plusu, ali i one koje posluju u minusu.

Podsetio je da je grad odgovaran za apoteke, da je gradska uprava postavljala direktora i upravne odbore, te da je stav za rešenje onih apoteka koje su u minusu da nadju strateškog partnera.

Istakao je da bi apoteke trebalo da naprave i reprogram tih dugova dodajući da nema razloga da budu ugašene, već da pronađu partnera, neki ozbiljan lanac i da rade na korist građana i njihovog zdravlja.

Što se tiče domova zdravlja, Lončar je kazao da će se od 1. januara krenuti u preuzimanje tih zdravstvenih ustanova pod nadležnost Republike, te da će se o njihovim dugovima tek razgovarati i videti od kada su dugovi, kao i da će se to pitanje rešavati sa Ministarstvom finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.