Srbija dobila najsavremeniju laboratoriju za kontrolu avio-goriva

Beograd -- Savremena laboratorija za kontrolu kvaliteta avio-goriva počela je sa radom u okviru Naučno-tehnološkog centra NIS-a, saopšteno je iz te kompanije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: NIS
Foto: NIS

Nova laboratorija nalazi se u Aeroservisu u Beogradu, specijalizovanom objektu za skladištenje i distribuciju ove vrste derivata koji NIS poseduje u okviru Aerodroma "Nikola Tesla".

U okviru projekta modernizacije laboratorije nabavljena je najsavremenija oprema za ispitivanje parametara neophodnih za resertifikaciju mlaznog goriva JET A-1, kaže se u saopštenju.

Vrednost investicije procenjuje se na oko 30 miliona dinara.

"U Naučno-tehnološkom centru okrenuti smo razradi novih tehnologija kako bi ispratili potrebe tržišta i obezbedili inovacije u poslovanju kompanije. Snabdevanje avio-gorivom predstavlja važan pravac delatnosti kompanije NIS. Projektom modernizacije laboratorije unapredili smo proces kontrole kvaliteta mlaznog goriva domaće proizvodnje i omogućili veću operativnu efikasnost. Istovremeno, podignut je i nivo bezbednosti i zaštite na radu svih zaposlenih u laboratoriji što predstavlja jedan od prioriteta u poslovanju NIS-a", istakao je Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra kompanije NIS.

Kao glavni snabdevač avio-gorivom u Srbiji, NIS je usmeren na modernizaciju poslovanja kako bi obezbedio uredno, pravovremeno i prvenstveno bezbedno snabdevanje tržišta ovom vrstom derivata, saopšteno je.

Potvrda kvaliteta mlaznog goriva NIS-a ogleda se i u činjenici da kompanija snabdeva skoro sve avio-kompanije koje sleću na beogradski i niški aerodrom, a među najvećim kupcima su Air Serbia, Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines i Qatar Airways.

Od marta ove godine NIS na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" snabdeva i flotu avio-kompanije Air France, saopšteno je.

strana 1 od 188 idi na stranu