"Srbija će ove godine nastaviti sa stabilnim rastom BDP"

Srbija će ove godine nastaviti sa stabilnim rastom BDP, a očekuje se i ostvarivanje projektovnog rasta od 3,5 odsto u ovoj godini.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Tanjug/Strahinja Ristić
FOTO: Tanjug/Strahinja Ristić

To je rekla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tokom razgovora sa direktorom Svetske banke za finansije, konkurentnost i inovacije Alfonsom Garsijom Morom.

Ona je s njim razgovarala o strukturnim reformama i ekonomskim rezultatima Srbije, sprovođenju tekućih projekata u saradnji sa Svetskom bankom i planovima za buduću saradnju u toku ove i u narednim godinama.

Ulaganje u obrazovanje i razvoj moderne privrede kroz digitalizaciju, Srbija je, prema njenim rečima prepoznala kao ključne oblasti održivog razvoja, koje će biti fokus ove vlade u narednom periodu.

Premijerka je izvestila predstavnike Svetske banke da se intenzivno radi na modernizaciji Poreske uprave.

Objasnila je da se u narednim danima očekuje usvajanje seta zakona koji će podstaći dalji rast elektronske trgovine, dok se na jesen očekuje usvajanje više zakona iz oblasti intelektualne svojine i investicionih fondova.

Direktor Svetske banke za finansije je naglasio da je za Srbiju važno da nastavi sa makroekonomskim reformama i stvori dominantniji privatni sektor.

Za dalji napredak, kazao je, neophodno je povećanje konkurentnosti, pre svega u oblasti tehnologija i inovacija, ali i poljoprivrede.

strana 1 od 188 idi na stranu