"Nekad bilo...": Koje ste domaće proizvode voleli, a danas ih više nema?

Beograd -- Kada se u prirodi dešavaju promene, vrste koje se najbolje prilagode promenama opstaju. Takva je situacija, kažu, i na tržištima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, bitpics
Foto: Depositphotos, bitpics

Bila uzrok naprednija tehnologija, bolji biznis planovi, uticaj kriza ili nešto drugo... mnogi brendovi koji su nekad bili aktuelni, danas ne postoje ili su u zapećku.

Oni koji uspeju da u "brzom" 21. veku privuku pažnju potrošača, mogu izbaciti iz igre i tradicionalno popularne brendove i proizvode.

Tako su se nedavno pojavile i prognoze da će proizvođače švajcarskih satova, kao i klasične satove u globalu, zameniti - Epl i druge tehnološke kompanije. "Nestaju" uveliko i drugi nekada poznati brendovi - proizvođači aviona, automobila, tehnološke kompanije i proizvodi, lanci prodavnica...

Ni kod nas situacija nije mnogo drugačija. Mnogi proizvodi i brendovi koji su bili popularni pre 10, 20 ili 30 godina, danas se retko pominju ili više uopšte ne postoje, te ih se setimo samo u razgovorima koji počinju sa "Sećaš li se...".

Slike nekadašnjih uzdanica ex-Jugoslovenske privrede i danas bude nostalgiju i sećanja.

A koji srpski proizvodi i brendovi vama najviše nedostaju, a nekad ste ih rado kupovali? Šta je to što biste voleli da se ponovo vrati? Pišite nam u komentarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu