Mujo u video igri: Jede burek, pije pivo i ima samo jedan cilj VIDEO

Pojavila se bosanska verzija popularne igre Super Mario, čiji glavni lik Mujo ima samo jedan cilj – da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Izvor: index.hr
Podeli

Na YouTube kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trejler igre The Mujo, a u prvobitnoj verziji, objavljenoj u junu prošle godine, autori su objasnili kako će izgledati igra.

Mujo nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a na sebi ima belu potkošulju, pojas i farmerke, uz dodatak naočara za sunce.

Mujino putovanje

Putovanje počinje na severu zemlje, gde "žive najzanimljiviji ljudi", a zatim nastavlja svoju pustolovinu kroz BiH, suočavajući se s brojnim izazovima.

Na primer, mora da skupi novac u konvertibilnim markama kako bi kupio kul šešire, a u tome mu pomaže stari i vrlo duhoviti čarobnjak. Umesto spašavanja princeze, Mujin konačni cilj je da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Tajno oružje

Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju poješće, naravno, burek i zatim će se udebljati. Na svom putu Mujo susreće nekoliko neprijatelja koje mora da savlada, među kojima su i čuvari reda.

Borba s policajcima

Njegova prva prepreka su policajci, a neki od njih mogu čak i da lete pomoću balona. Osim toga, tu je i jedan mišićavi muškarac spreman za tuču, pa Mujo mora da ga izbegava.

Osim toga, autori igre su na Instagram profilu otkrili da će se Mujo na putu do Neuma susresti i s nekim bosanskim političarima, poput Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.