Igra vredi milion dolara, zamalo prodata za bednu sumu

Neotpakovana kopija Zelda igre iz 1987. godine, jedna je od najskupljih starih video igara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Veebass / Shutterstock.com
Foto: Veebass / Shutterstock.com

Mladić iz Kalifornije je otkrio neotpakovanu kopiju The Legend of Zelda igre iz 1987. godine i ponudio je na aukciji na sajtu eBay, ali je ubrzo povukao.

Razlog je to što ova retka igra može da vredi i do milion dolara.

Prodavac, pod pseudonimom Kiro, kaže u intervjuu da je kopija jedne od najlegendarnijih igara svih vremena u vlasništvu njegove porodice još od kako je kupljena za 29,87 dolara 1987. On je rekao da je na sajtu eBay gledao cene kopija starih Zelda igara i mislio je da im se cena kreće između 17.000 i 20.000 dolara. Ukoliko bude imao sreće.

On je izlistao igru i odmah je dobio neke odgovore kupaca, koji su želeli da je odmah kupe. On kaže da je jedan kupac ponudio 30.000 dolara u gotovini i da odmah preuzme igru.

Nakon što je otkrio da igra vredi mnogo više, odlučio je da je ukloni iz eBay ponude, a uskoro mu se obratio i kolekcionar koji ga je obavestio da je njegova kopija izuzetno retka.

Radi se o prvoj ediciji koja je puštena u prodaju i smatra se "svetim gralom" u kolekcionarstvu, s obzorom na to da je neotpakovana.

Nekoliko dan kasnije, kopija igre je na aukciji prodata po ceni od 288.000 dolara.

The Legend of Zelda igre iz iste serije, iz 1987. godine, prodata je svojevremeno za 705.000 dolara, što je čini jednom od najskupljih igara ikada prodatih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.