Elden Ring dobija veliku ekspanziju: Evo kad stiže i šta znamo o njoj VIDEO

Prva i, moguće, jedina ekspanzija za Elden Ring zvaće se Shadow of Erdtree, i stiže 21. juna. Evo šta sve znamo o njoj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Miguel Lagoa
Foto: Shutterstock/Miguel Lagoa

Hidetaka Mijazaki, šef kompanije FromSoftware koja razvija ovu video-igru, govorio je za specijalizovani sajt Eurogamer i tom prilikom otkrio dosta detalja o ekspanziji. Radnja se temelji na svetu iz originalne igre, u čijem stvaranju je pomogao i Džordž R.R. Martin. Što se tiče vremenskog perioda, isti je kao i originalna igra.

"Ovo je, jednostavno, samo još jedan deo originalne priče, i mislili smo da je dobro da ga predstavimo kao novu ekspanziju", rekao je Mijazaki.

Igrači će otići u Realm of Shadow kako bi pratili puteve kojima ide Mikela, a moći će da vide i nova područja, na čije pejzaže su posebno ponosni u developerskoj kompaniji.

Svet u ovoj ekspanziji različit je od Lands Between Rune, pa će igrači morati da koriste teleportaciju kako bi se premeštali s jednog mesta na drugo.

"Biće tu, naravno, velikih otvorenih teritorija, pećina, tamnica, ali smo eksperimentisali još malo kako bismo unapredili igračko iskustvo i učinili ga raznolikijim", istakao je Mijazaki. Dodao je i da će igrači naići na novu otrovnu močvaru, u čijem dizajniranju je uživao.

Ekspanzija će doneti deset novih glavnih neprijatelja, osam dodatnih kategorija oružja, kao i širok asortiman opreme i veština koje igrači mogu da odaberu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.