Novi izveštaji govore kad izlazi sledeći GTA VI?

Diskusije o tome kada će GTA VI ugledati svetlost dana i dalje se vode, a trejler je rekao dosta toga osim, bar okvirno, datuma izlaska.

Izvor: Game Rant
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Potvrđeno je da će GTA VI biti objavljen negde tokom 2025. godine, ali ništa preciznije nije rečeno. Ponešto možemo da naslutimo na osnovu toga kada su izlazili prethodni delovi, a zahvaljujući nedavnim izveštajima možemo dodatno da suzimo ovaj vremenski okvir.

Vratimo se u prošlost i pogledajmo u kojim mesecima su izlazili raniji delovi. Tu imamo GTA: Vice City i GTA: San Andreas u oktobru 2002, odnosno 2004. godine, zatim GTA IV u aprilu 2008, i GTA V u septembru 2013.

Kao što vidimo, uglavnom su delovi izlazili u septembru ili oktobru, uz jedini izuzetak koji predstavlja GTA IV. Neki fanovi ponadali su se da bi i ovde mogao da se napravi izuzetak, ali teško da će do toga doći.

Najnoviji izveštaji pokazuju da je TakeTwo Interactive, kompanija koja stoji iza Rockstar studija, smanjila projekcije profita za 2025. godinu sa osam na sedam milijardi dolara.

Najverovatnije, ovaj gubitak od jedne milijarde se tiče toga što će se kasniti sa izlaskom GTA VI video-igre. Mada ovo nije potvrđeno, dobre su šanse da je planirano da GTA VI izađe ranije, pa je to pomereno za jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.