1. Obve rec o igrici a komentari o politici. Stvarno imate savrsene zivote kad vam to jedini problem
    (strahinja, 31. januar 2023 09:27)

    # Link komentara

  2. Tezak Po Okolinu
    Ajde ovako, odeš u Kataloniju i svi će ti reći da su Katalonci, odeš u Baskiju i svi će ti reći da su Baskijci a ne Španci, odeš u Škotsku i svi će ti reći da su Škoti a ne Britanci itd. itd., a što se tiče prava i priznanja to je odavno postalo farsa, eto bosanac, tako stvari stoje !
    (Arch Enemy, 26. januar 2023 10:20)

    # Link komentara

  3. Jesi li zadovoljan objašnjenjem ili treba dodatno?
    (Arch Enemy, 25. januar 2023 15:06)

    Aha, a BiH nije drzava koja je pravno priznata od strane UN, vec su to Republika Srpska i Herceg Bosna.
    Dobro, raspitacu se kod naroda po BiH, oni sigurno bolje znaju.

    I jos samo da mi objasnis i ovo za Svarcenegera, koji je bio guverner Kalifornije.

    Plasim se da ti nemas pojma o cemu ti pricam i o cemu se ovde diskutuje, zato i jesi…
    (…Tezak Po Okolinu, 25. januar 2023 16:31)

    # Link komentara

  4. Pojam nacije generalno zapad pokusava da iskorijeni, odnosno da se osoba, u najboljem slucaju identifikuje sa drzavom u kojoj zivi. Tako su po njihovim novim pravilima (rules-based-order) svi koji zive u Svajcarskoj Svajcarci, u Bosni Bosanci, u Kanadi Kanadjanin itd. Ruse iz Donbasa zovu rusofoni Ukrajinci, i takve gluposti. Mi jugoistocnjaci zivimo i umiremo po drugim pravilima. Generalno govoreci, svuda ima iznimki.
    (Srle, 25. januar 2023 15:58)

    # Link komentara

  5. Muslimani iz BiH bi trebalo da pokušaju da provere šta su im bili preci pre prelaska u islam kako bi utvrdili etničko poreklo. U najvećem broju slučaja, pravoslavni Srbi su konvertovani u islam i naslednici kao takvi su Srbi muslimanske veroispovesti i Bosanci ili Bošnjaci po nacionalnosti s obzirom da je BiH sada država ako žive u Bosni ili ako su im preci iz Bosne. Ovo je dobronameran i nepristasan komentar. Pozdrav.
    (King Kong)

    a sta su bili tvoji preci pre nego sto su im silom nametnili hriscanstvo?
    (ateista, 25. januar 2023 15:31)

    # Link komentara

  6. Tezak Po Okolinu
    Ovako, vrlo jednostavno, dodji u Republiku Srpsku, hodaj po njenim gradovima i pitaj ljude šta su oni, svi će ti reći da su Srbi kao što i jesu a onda idi u Herceg Bosnu i svi će ti oni reći da su Hrvati kao što i jesu, tvojim bosancima sebe zovu oni koji se zovu Alma, Samir, Edin, Džemila, Suljo, Senad, Bakir, Alija, Azra, Emina, Munira, Dževida!
    Jesi li zadovoljan objašnjenjem ili treba dodatno?
    (Arch Enemy, 25. januar 2023 15:06)

    # Link komentara

  7. Muslimani iz BiH bi trebalo da pokušaju da provere šta su im bili preci pre prelaska u islam kako bi utvrdili etničko poreklo. U najvećem broju slučaja, pravoslavni Srbi su konvertovani u islam i naslednici kao takvi su Srbi muslimanske veroispovesti i Bosanci ili Bošnjaci po nacionalnosti s obzirom da je BiH sada država ako žive u Bosni ili ako su im preci iz Bosne. Ovo je dobronameran i nepristasan komentar. Pozdrav.
    (King Kong)

    Ne razumem ovo ponavljanje mantri o "svi pravoslavni i miuslimani Bosnjaci na ovim prostorima su Ssrpskog porekla". Konvertovani su i katolici i bogumili, sto ne znaci da su u to vreme bili formirani kao nacija (Srbi ili Hrvati). I jedni i drugi i treci (Bosanci) su imali svoje politicke i drustvene formativne faktore da stvore naciju. Nacija je drustveno politicka kategorija a religija je samo deo koji je faktor u stvaramnju nacije. Tako da se i Srpska nacija formirala istorijski kroz dugo vremena i pravoslavlje (koje je takodjer rezultat koveriranja) je samo bio ujedinjujuci faktor zajedno sa jezikom, drzavnim i politickim razvojem. Etnicki princip je vrlo relativan ovde - svi znamo da su etnicki sloveni samo dio nasih gena...
    (istoricar, 25. januar 2023 14:06)

    # Link komentara

  8. Jasno - preko Beca. Haso je vec tamo.
    (automatski generisan komentar, 25. januar 2023 12:17)

    # Link komentara

  9. Pozdrav braćo Srbi,

    Nevjerovatno koliko ste aktivni čim se pomene Bosna i Bošnjaci.
    Evo ovaj "King Kong" preporučuje da ispitam svoje porijeklo (takvih ima na hiljade), kaže sigurno sam potomak Srba. Pa dobro, jel to nešto loše? Uopšte nemam problem sa tim, možda i jesam potomak od nekih davnih Srba, Hrvata, Crnogoraca, nebitno. Kažem, nemam problem s tim. Ali mi nije jasno zašto se neki toliko upiru i postavljaju takvo pitanje. Pa dobro King Kong, možeš li mi onda reći nešto o svojim pretcima, prije nego što su bili Srbi ili hrišćani? Jesu li i oni prešli iz neke stare religije u hrišćanstvo? Naravno da jesu, ali ja ne vidim nikakav problem u tome. A zašto ga vi vidite?

    (Rodjak, 24. januar 2023 19:34)

    Ма да баш велика активност, читавих око 30 коментара пре твог и од тих 30 опет није ни пола Срба тј из Србије. Ено ти Прасе преко 200 коментара, Украјина са 10 наслова само на једном око 60. Тако да у праву си, људе овде баш пуно много врло интересује Мујо на путу за Неум.

    Ти све објасниш и није ти јасно зашто људи пишу о нечијем пореклу. Па окрени се мало око себе, можда ти се разјасни.
    (mr, 25. januar 2023 07:48)

    # Link komentara

  10. Jel jede burek sa sirom ili burek sa mesom?
    (DaLanik, 24. januar 2023 14:36)

    Hajvanu! Kako burek može biti sa sirom? Jesi mahnit?
    (Gole grudi produže vam život, 25. januar 2023 06:41)

    # Link komentara

  11. ... Tezak Po Okolinu
    Evo ovako, vrlo jednostavno, Milorad Dodik je srpski političar koji živi i radi u Republici Srpskoj a Dragan Čović je hrvatski političar koji živi i radi u Herceg Bosni, vjerovatno sad razumiješ !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 21:52)

    Znaci, Dodik svojim delovanjem utice na politiku u Srbiji iz Bosne A Covic svojim delovanjem utice na politiku u Hrvatskoj. Obojica zive i rade u Bosni a na pltnom spisku su Ministarstava u Stbiji i Hrvatskoj? Sta su oni? Ambasadori?
    Cini mi se da ti bas i ne razumijes najbolje o ceme pricas. Ako razumijes, daj pojasni i meni da razumem. Do tada, po mom shvatanju, svi su oni bosanski politicari, razlicitih nacionalnosti.
    Jeli Arnold Svarceneger bio austrijski ili americki politicar?

    Ne lupaj, majke ti.
    (Tezak Po Okolonu (o tome ti pricam), 25. januar 2023 03:52)

    # Link komentara

  12. Cuj ovog, i maloletnicima je zabranjen alkohol pa piju.


    Užas od stereotipa
    (Henderix, 24. januar 2023 14:23)

    Ma sve dok nije zabranjeno maloumnicima sve pet! :p
    (466453, 25. januar 2023 01:38)

    # Link komentara

  13. Na simpaticnu igricu, realno smesnu, serbende udar'le po Bosni i izvlace sta je ko bio pre 500 godina. Znaci......
    (Slovenac, 25. januar 2023 00:52)

    # Link komentara

  14. Zato što se skrivate iza termina i nacionalnosti "Bošnjak", a kao da vas je sramota da kažete: Da, ja sam bosanski Srbin ili Hrvat ili možda Francuz muslimanske veroispovesti. Da, ali u pravu ste, može svako da kaže šta god da je, pa i da je Marsovac. Ali identitet je važan skoro svuda u svetu, i lično ne bih mogao mirno da spavam kad ne bih znao moje poreklo. Ja sam takav kakav sam i svako dobro svima. Pozdrav.
    (King Kong, 25. januar 2023 00:51)

    # Link komentara

  15. (Rodjak, 24. januar 2023 19:34)

    Vi mešate religiju, nacionalnost i etnos, a to nije isto. Znam da ste vi muslimani po veri i Bošnjaci po nacionalnosti, ali koji muslimani? Možda srpski, možda hrvatski, mađarski, turski...? I ja sam Srbin pravoslavne hrišćanske vere, i kada bih se hipotetički danas konvertovao u islam, onda bih i dalje ostao etnički Srbin (i po nacionalnosti jer sam iz Srbije), ali Srbin muslimanske odnosno islamske veroispovesti. Mene samo interesuje vaše etničko poreklo, a ne nacionalnost ili verska ispovest. I ne mora se ići hiljadu godina unazad da bi se to saznalo. Dovoljno je ići svega 200-300 godina u istoriju.
    (King Kong, 25. januar 2023 00:41)

    # Link komentara

  16. Voleo bih da vidim kako izgleda čovek koji ovu igricu igra. To je verovatno primat.
    (srle010, 24. januar 2023 18:58)

    Ja cu je odigrati cim se pojavi. Ako zelis da vidis kako izgledam, potrazi me na fejsu ili insta…
    Zasto mislis da sam primat?
    (BKB CAPMA, 25. januar 2023 00:17)

    # Link komentara

  17. E moji jadnici u komentarima, zaboravili ste da se smejete.
    (Jezicar, 24. januar 2023 22:09)

    # Link komentara

  18. ... Tezak Po Okolinu
    Evo ovako, vrlo jednostavno, Milorad Dodik je srpski političar koji živi i radi u Republici Srpskoj a Dragan Čović je hrvatski političar koji živi i radi u Herceg Bosni, vjerovatno sad razumiješ !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 21:52)

    # Link komentara

  19. DaLanik
    Prazan burek sa 0,5L jogurtom.
    (Kozuki Oden, 24. januar 2023 21:47)

    # Link komentara

  20. Sacu pokusati da nadjem da cidim i to stta je
    (Alek, 24. januar 2023 21:35)

    # Link komentara

  21. (War Inside My Head, 24. januar 2023 18:45)

    A gde to grešim? Ja sam samo naveo kao primer Srbi muslimanske veroispovesti. Nisam prebrojavao ko je katolik, a ko pravoslavac. I nisu svi Srbi i Hrvati nužno pravoslavci i katolici. Postoje na primer i etnički Nemci muslimanske veroispovesti. Poenta i pitanje su kom etničkom korpusu pripadaju muslimani iz Bosne koji su bošnjačke nacionalnosti. Pozdrav.
    (King Kong, 24. januar 2023 21:05)

    # Link komentara

  22. A Neum je hrvatski,bilo svega 144 "Bošnjaka" na popisu a i oni doselili skora !
    (cvrko, 24. januar 2023 20:21)

    # Link komentara

  23. Pozdrav braćo Srbi,

    Nevjerovatno koliko ste aktivni čim se pomene Bosna i Bošnjaci.
    Evo ovaj "King Kong" preporučuje da ispitam svoje porijeklo (takvih ima na hiljade), kaže sigurno sam potomak Srba. Pa dobro, jel to nešto loše? Uopšte nemam problem sa tim, možda i jesam potomak od nekih davnih Srba, Hrvata, Crnogoraca, nebitno. Kažem, nemam problem s tim. Ali mi nije jasno zašto se neki toliko upiru i postavljaju takvo pitanje. Pa dobro King Kong, možeš li mi onda reći nešto o svojim pretcima, prije nego što su bili Srbi ili hrišćani? Jesu li i oni prešli iz neke stare religije u hrišćanstvo? Naravno da jesu, ali ja ne vidim nikakav problem u tome. A zašto ga vi vidite?

    Pustite ljude da budu ono što žele, neka se izjasne kako god žele, i neka vjeruju u sta god žele. Zašto je tebi King Kong i sličnima bitno jesam li bio Srbin prije 500-600 godina? Pa sta i da jesam? Sta to mijenja? Prešao u islam, budizam, hinduizam, možda mi se taj pogled na svijet više svidja.

    Hvala lijepo,

    Pozdrav mojoj nebeskoj braći.
    (Rodjak, 24. januar 2023 19:34)

    # Link komentara

  24. Muslimani iz BiH bi trebalo da pokušaju da provere šta su im bili preci pre prelaska u islam kako bi utvrdili etničko poreklo. U najvećem broju slučaja, pravoslavni Srbi su konvertovani u islam i naslednici kao takvi su Srbi muslimanske veroispovesti i Bosanci ili Bošnjaci po nacionalnosti s obzirom da je BiH sada država ako žive u Bosni ili ako su im preci iz Bosne. Ovo je dobronameran i nepristasan komentar. Pozdrav.
    (King Kong, 24. januar 2023 18:02)

    I sta s tim? I ti sutra da predjes u Budiste postajes Budista i niko nema pravo da to negira, proziva i sl.
    Isto kao nekad hriscani, muslimani, itd. presli u komuniste, pa posle opet u velike vernike.
    Sve je to stvar izbora i opredeljenja
    (alkoholichar, 24. januar 2023 19:34)

    # Link komentara

  25. Mogla bi neka igrica Super Milovan na putu za Zlatibor.
    (starac bez mora, 24. januar 2023 19:29)

    # Link komentara

  26. Voleo bih da vidim kako izgleda čovek koji ovu igricu igra. To je verovatno primat.
    (srle010, 24. januar 2023 18:58)

    # Link komentara

  27. Читајући ове коментаре Херцеговци се осјећају запостављено.
    (Макарије, 24. januar 2023 18:52)

    # Link komentara

  28. @King Kong,e vidiš griješiš,kao što sam i ja dugo mislio da je tako.Da ne ulazim u raspravu o etničkom,jer s dolaskom Osmanlija na ove prostore,složićeš se,nacije nisu bile čisto definisane sve do 19 vijeka,stanovništvo u današnjoj BiH je većinom bilo katoličke vjere.Ja sam bio,ponavljam,uvjeren isto kao i ti,da je tad pravoslavni živalj bio većinski,a dijelovi gdje zaista i jeste tako bilo su istočna Hercegovina i istočna Bosna,dakle teritorije naslonjene na današnju Srbiju i Crnu Goru.Bilo je tu i bogumila,na koje se današnji Bošnjaci pozivaju kao pretke,međutim oni su masovno ranije istrebljeni,ali katolici su ipak najzastupljeniji bili.Čak su dijelovi oko Jajca i taj zapadni dio,dugo pružali otpor,decenijama nakon upada Osmanlija.Interesantno da je prezime Bošnjak u BiH zastupljeno isključivo kod Srba i Hrvata.
    (War Inside My Head, 24. januar 2023 18:45)

    # Link komentara

  29. Kad ce Mujo da napadne bukvu?
    (Dile, 24. januar 2023 17:40)

    To bi bio incest.
    (Bljuzgo Drpović, 24. januar 2023 18:35)

    # Link komentara

  30. Muslimani iz BiH bi trebalo da pokušaju da provere šta su im bili preci pre prelaska u islam kako bi utvrdili etničko poreklo. U najvećem broju slučaja, pravoslavni Srbi su konvertovani u islam i naslednici kao takvi su Srbi muslimanske veroispovesti i Bosanci ili Bošnjaci po nacionalnosti s obzirom da je BiH sada država ako žive u Bosni ili ako su im preci iz Bosne. Ovo je dobronameran i nepristasan komentar. Pozdrav.
    (King Kong, 24. januar 2023 18:02)

    # Link komentara

  31. I Amerikanci uvek ističu da pripadaju američkoj naciji ali i da su etnički npr. Irci, Poljaci, Nemci, Italijani...
    (King Kong, 24. januar 2023 17:55)

    # Link komentara

  32. Koji moronsko mrziteljski komentari. Nije ni čudo što je regija u banani. Sve hejter do hejtera. Da vam nije Bosne ne biste imali o čemu pisati ni misliti. Zabavite se malo o svom dvorištu. I da, Bosne je bilo, ima je i bit će je koliko god Dodiku i Čoviću to bilo mrsko i krivo.
    (Tabijasus, 24. januar 2023 17:44)

    # Link komentara

  33. Kad ce Mujo da napadne bukvu?
    (Dile, 24. januar 2023 17:40)

    # Link komentara

  34. Izetbegović,Dodik i Čović su bosansko-hercegovački političari,a po nacionalnosti Bošnjak,Srbin i Hrvat.Država se zove Bosna i Hercegovina,sastavljena od dva entiteta,većeg imena Federacija BiH,i manjeg Republika Srpska,s tim što je razlika u veličini teritorije mala,odnos je 51/49%.Konstitutivni narodi su Bošnjaci,Srbi i Hrvati,a sa ostalim ni oni nisu najsigurniji!Zvanični jezici u upotrebi su bosanski,srpski i hrvatski,oba pisma latinica i ćirilica su u zvaničnoj upotrebi podjednaka,mada je sasvim jasno gdje,ko i kako ih koristi.Razlika između bureka ili ti pita,je u načinu izrade.U Srbiji, odnosno njenom južnom dijelu,Niš,Leskovac,simbolima pravljenja bureka,kore se slažu i pune,mesom,sirom, eventualno krompirom.U BiH se savijaju pa isto tako pune,ali iz nekog razloga,burek je samo s mesom,a druge su sirnica,krompiruša...
    (War Inside My Head, 24. januar 2023 17:23)

    # Link komentara

  35. Mala ispravka, Bakir Izetbegović jeste bosanski političar a Dragan Čović i Milorad Dodik su hrvatski i srpski političari, naučite već jednom neke osnove kada su ove stvari u pitanju !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 13:56)

    A svoje politicke aktivnosti obavljaju u Hrvatskoj, odnosno Srbiji?
    Ako nemas nista protiv, ja cu radije ostati nenaucen. Osecam se nekako pametnije…
    Ono kad mislim da sam pametan, a u stvari sam…
    (…Tezak Po Okolinu, 24. januar 2023 17:21)

    # Link komentara

  36. Bakir je muslimanski politicar.
    Svi kompletno oni jesu Bosanci (geografski termin - ne nacionalni)
    (Gastritis, 24. januar 2023 14:40)

    Država=Nacija a etnička pripadnost je nešto drugo
    (Bosanac, 24. januar 2023 15:25)

    # Link komentara

    Drzava nikako nije nesto sto je na silu spojeno. To ce se pre ili kasnije raspasti. Stoga tu nema nacije da bi se o njoj kao takvaoj razmatralo.
    (Gastritis, 24. januar 2023 17:04)

    # Link komentara

  37. bakir je srbin muslimanske ispovesti, tako se izjašnjavao do '75.
    (ende, 24. januar 2023 17:01)

    # Link komentara

  38. Mala ispravka, Bakir Izetbegović jeste bosanski političar a Dragan Čović i Milorad Dodik su hrvatski i srpski političari, naučite već jednom neke osnove kada su ove stvari u pitanju !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 13:56)
    Ne, svi su bosanski politicari posto se bave politikom u Bosni... Sutra da dodje Xi Jinping i pocne da se bave politikom postao bi bosanski politicar.


    Kako to mislite Mujo pije pivo???
    Mujo je musliman, a njima je alkohol zabranjen.
    Jedino da pije ono bezalkoholno, ali to je sve drugo samo ne pivo.
    (Vlada, 24. januar 2023 14:48)
    Cuj ovog, i maloletnicima je zabranjen alkohol pa piju.


    Užas od stereotipa
    (Henderix, 24. januar 2023 14:23)
    Nije uzas nego sprdnja (ili sto bi rekli u Bosni - sprdac'na)
    (alkoholichar, 24. januar 2023 17:00)

    # Link komentara

  39. Bosanac je prvobitno bila geografska odrednica za Srbe iz Bosne. Kao Crnogorac, Makedonac, Kosovac itd...
    (Mister Vo, 24. januar 2023 16:05)

    # Link komentara

  40. Dobro je,uplasio sam se da u komentarima o jednoj sasvim simpaticnoj igrici nece biti nacionalizma,sovinizma,mrznje,ko je koje nacije i sve sto krasi prostore bivse Jugoslavije.Nema nama spasa.
    (Mix, 24. januar 2023 16:04)

    # Link komentara

  41. Burek je sa mesom, a pita je sa sirom.
    (neven1, 24. januar 2023 15:17)

    Ne izmisljaj
    Börek je turska rec i turski börek je sa sirom
    (Thom, 24. januar 2023 15:48)

    # Link komentara

  42. Jede burek sa sirom ili sa mesom?
    (jksa, 24. januar 2023 15:30)

    # Link komentara

  43. Bakir je muslimanski politicar.
    Svi kompletno oni jesu Bosanci (geografski termin - ne nacionalni)
    (Gastritis, 24. januar 2023 14:40)

    Država=Nacija a etnička pripadnost je nešto drugo
    (Bosanac, 24. januar 2023 15:25)

    # Link komentara

  44. Oh Bože,kako neki mogu gore a ja Mujo,ni na more!
    (I dok su ga..., 24. januar 2023 15:17)

    # Link komentara

  45. Burek je sa mesom, a pita je sa sirom.
    (neven1, 24. januar 2023 15:17)

    # Link komentara

  46. neutralni felš
    Vilu na Dedinju ima ali bosanski političar zasigurno nije !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 15:17)

    # Link komentara

  47. Mala ispravka, Bakir Izetbegović jeste bosanski političar a Dragan Čović i Milorad Dodik su hrvatski i srpski političari, naučite već jednom neke osnove kada su ove stvari u pitanju !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 13:56)
    Postovani, u pravu ste da su Dragan i Milorad hrvatski, odnosno srpski politacari iz Bosne. Jedino Bakir nije bonsanski politicar vec turski, takodje iz Bosne.
    (Nikola, 24. januar 2023 15:04)

    # Link komentara

  48. Ово више ником није смешно... Све су искварили припадници нације, која је на силу добила чак и име. Босанци су само географски појам, Срби из Босне се осећају као Срби, бошњаци, или муслимани, својатају Босну, верно служећи својим традиционалним господарима, који су им дали нацију...
    (Bajo moj, 24. januar 2023 15:04)

    # Link komentara

  49. jel ide i kroz srebrenicu?
    (nikola, 24. januar 2023 14:57)

    # Link komentara

  50. Mala ispravka, Bakir Izetbegović jeste bosanski političar a Dragan Čović i Milorad Dodik su hrvatski i srpski političari, naučite već jednom neke osnove kada su ove stvari u pitanju !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 13:56)

    dodik je bosanski političar sa vilom na dedinju.
    (neutralni felš, 24. januar 2023 14:55)

    # Link komentara

  51. "Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja"

    Kako to mislite Mujo pije pivo???
    Mujo je musliman, a njima je alkohol zabranjen.
    Jedino da pije ono bezalkoholno, ali to je sve drugo samo ne pivo.
    (Vlada, 24. januar 2023 14:48)

    # Link komentara

  52. Ima sura u Kuranu koja kaze sve o grehu ispijanja alkohola, nastavi da pijes pivo malo Mujo!
    (Daco, 24. januar 2023 14:43)

    # Link komentara

  53. Bakir je muslimanski politicar.
    Svi kompletno oni jesu Bosanci (geografski termin - ne nacionalni)
    (Gastritis, 24. januar 2023 14:40)

    # Link komentara

  54. Jel jede burek sa sirom ili burek sa mesom?
    (DaLanik, 24. januar 2023 14:36)

    # Link komentara

  55. Užas od stereotipa
    (Henderix, 24. januar 2023 14:23)

    # Link komentara

  56. Mala ispravka, Bakir Izetbegović jeste bosanski političar a Dragan Čović i Milorad Dodik su hrvatski i srpski političari, naučite već jednom neke osnove kada su ove stvari u pitanju !
    (Arch Enemy, 24. januar 2023 13:56)

    # Link komentara