Sobni bicikl kao džojstik za video igre? Izgleda da je moguće

Kalifornijska kompanija Expresso Fitness u svojoj ponudi ima sobni bicikl Capti, koji vam omogućava da tokom vožnje na ekranu ispred sebe igrate igru, na taj način čineći vam vožnju u zatvorenom prostoru zabavnijom.

Izvor: B92, noob.ba
Podeli

Bicikl Capti ima okvir od čelika i eloksiranog aluminija, teži 79 kg i može podržati vozače težine do 159 kg. U pretprodaji će biti dostupan u decembru po ceni od 2.495 dolara.

Na tržištu već imate više takvih sobnih bicikala, no Expresso Fitness je u svoj dodao i veliku biblioteku video igara koje se temelje na vašem pedaliranju i video školi biciklizma, koja je sinhronizovana s vožnjom.

Kada se Capti nalazi u interaktivnom modu, skretanje volana će rezultirati skretanjem u virtualnom okolišu, a brzina vašeg pedaliranja reflektuje se na vožnju vašeg avatara, odnosno lika s kojim upravljate u igri. Pored toga, kada se budete u igri peli na brdo ili spuštali niz njega, otpor u pedalama prilagodiće se tim uslovima, a sve to će uticati i na brzine, što znači da ćete sa manuelnim promenama brzina moći da olakšate uspone, ili povećati otpor zamajca, kako biste vozili brže na virtualnim ravnim dionicama staza ili putu.

Što se tiče ugrađenih igara koje koriste Capti kao kontroler za upravljanje u igri, za njih kažu da sadrže grafiku na nivou 3D igara, koje su izrađene pomoću Unreal Enginea Epic Gamesa.

Nije nam poznato ima li u ponudi igara u kojima bi trebalo nešto (nekoga) pregaziti ili horror survival naslova u kojima se očekuje da pobegnete od gladnih zombija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.