Čekate jeftiniji iPhone? Stižu lepe vesti

Dok ove godine od kompanije Apple očekujemo samo iPhone 16 seriju, sledeće godine kompanija bi mogla da predstavi i jeftiniji model svojih telefona.

Izvor: Zimo
Podeli
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Apple je nekoliko puta menjao mišljenje o svojim telefonima iz serije SE. Radi se o najjeftinijim iPhone modelima koji donose određeni kompromis jer, iako telefoni dolaze sa snažnim hardverom, u odnosu na skuplje modele imaju stariji dizajn, mali ekran, lošije kamere itd.

Iako je u nekom periodu izgledalo da bi u potpunosti mogli da odustanu od prodaje ovakvih telefona, izgleda da Apple ipak priprema četvrtu generaciju iPhone SE uređaja, a šta možemo da očekujemo od ovog telefona, saznali smo nedavno.

Naravno, ne radi se o zvaničnim informacijama, već o glasinama koje dolaze od osoba upoznatih s planovima kompanije. Prema tim planovima, iPhone SE 4 u prodaji bi trebalo da se pojavi tokom sledeće godine, a dizajnom će biti sličan dolazećem modelu iPhone 16, pri čemu je potrebno naglasiti da je ostalo još dosta vremena do njegovog predstavljanja tako da bi Apple tokom sledećih meseci mogao nešto da promeni kada su u pitanju dizajn i funkcije.

Ono što možemo očekivati jeste uređaj s dijagonalom ekrana od 6,1 inč, a zanimljivo je da bi, kao i na skupljim modelima, i ovaj uređaj trebalo da dobije opciju Dynamic Island. Kao i na dosadašnjim modelima iz jeftinije Apple serije, i SE4 bi trebalo da ima samo jednu kameru na poleđini. S obzirom na to da su svi raniji modeli jeftinijeg iPhonea imali napredan hardver, odnosno kada su predstavljeni pokretale su ih poslednje generacije Apple čipova, isto možemo očekivati i za SE4. Njega bi, dakle, trebalo da pokreće ili čip sa iPhone 15 Pro modela – radi se o A17 Pro čipu ili dolazeći čipset A18 Bionic koji će biti ugrađen u modele iPhone 16 i 16 Plus.

Krajem prošle godine o Appleovim planovima pisao je i poznati analitičar Mingči Kuo koji je tada rekao da bi novi model iz serije SE trebalo da bude zasnovan ili na iPhoneu 14 ili na 16 i da će imati OLED ekran i Apple 5G modem. Ovaj modem trebalo bi da se prvi put pojavi upravo na ovom telefonu, a Apple je navodno ranije imao velikih problema s njegovim razvojem. Ali izgleda da su ti problemi sada ipak rešeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.