Holivudski reditelj koristio ovaj Apple uređaj za montažu filma: "Potresen sam"

Holivudski reditelj Džonatan Ču je bio primoran da koristi Apple Vision Pro za montažu filma, a ovo ga je "potreslo".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Michael Gordon / Shutterstock.com
Foto: Michael Gordon / Shutterstock.com

Jedan holivudski reditelj otkrio je još jedan način upotrebe za Apple Vision Pro nakon što je bio zaglabvljen kod kuće i nije mogao da dođe do paketa za montažu da bi radio na svom najnovijem filmu.

Reditelj Džonatan Ču, najpoznatiji po svom radu na filmu Crazy Rich Asians, naporno je radio pokušavajući da montira filmsku adaptaciju mjuzikla Wicked kada su Los Anđeles pogodile velike poplave. Pošto su putevi koji vode do montaže bili blokirani, Ču je ostao zaglavljen kod kuće. Kako je nedavno kupio Apple Vision Pro, odlučio je da pokuša da ga iskoristi da bi virtuelno upotrebio paket za uređivanje i montažu.

Ču je koristio Vision Pro da bi radio "na daljinu" sa svojim režiserom, Majronom Kerstajnom. Montaža je intenzivan i vitalan proces, a reditelji često blisko sarađuju sa montažerima kako bi osigurali da njihova vizija filma bude pravilno prevedena na ekran. Korišćenjem EvercastUS-a, Ču je bio u mogućnosti da sarađuje sa Kerstajnom i pregleda promene napravljene u filmu na virtuelnom ekranu koji je bio iste veličine kao i pravi ekran bioskopa, tačno replicirajući iskustvo posetilaca bioskopa.

Reditelj je na društvenim mrežama izrazio koliko je impresioniran Vision Pro uređajem, rekavši: "Moram ovo da ponovim naglas. Proveo sam u njemu sate montirajući na ogromnom virtuelnom ekranu (veličine pravog filmskog platna) jedan veliki film i to sve iz udobnosti moje kuće. Bez glavobolje. Ne mogu da vam kažem kakvo je ovo otkriće. Ovo je vrhunska tehnologija rad sa visokim ulozima koja je dostupan za korišćenje danas! Još uvek sam potresen".

Apple Vision Pro je još uvek u svom ranom životnom ciklusu, tako da bi neobičniji slučajevi njegove upotrebe mogli postati još očigledniji kako se proizvod bude koristio i razvijao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.