Savitljivi iPhone možda počinje da se nazire

Pojavile su se naznake koje ukazuju na mogućnost da kompanija Apple radi na delovima koje bi mogao koristiti savitljivi iPhone.

Izvor: B92, Gizmochina
Podeli
Foto: TungCheung / Shutterstock.com
Foto: TungCheung / Shutterstock.com

Apple je izgleda počeo razvoj OLED panela, koji ne koristi polarizator. Drugim rečima, moguće je da kompanija započinje rad na svom prvom savitljivom iPhone modelu koji će koristiti ovu tehnologiju displeja.

Vesti stižu od strane izvora koji je upoznat sa temom. Izveštaj pominje da uklanjanje polarizatora na displeju, panel može da bude još tanji, što znači da će biti i optimalan za fleksibilne ekrane.

Polarizatori se koriste kako bi se omogućilo propuštanje svetla samo u određenim pravcima. Ovo poboljšava održivost ekrana. Ali, istovremeno smanjuje ukupnu osvetljenost panela.

Samsung Display je bio prvi koji je kreirao OLED panel bez polarizatora, a koristio ga je Galaxy Z Fold3 telefon. Ujedno, to je i aktuelni fleksibilni telefon južnokorejske kompanije.

Sve ovo ukazuje na mogućnost da i kompanija iz Kupertina planira kreiranje sopstvenog iPhone modela sa savitljivim ekranom. Za sada još nije jasno da li brend zaista radi na ovakvom proizvodu.

Ranije su se pojavljivali različiti izveštaji o Apple patentima za savitljivi telefon, dok su analitičari sugerisali da kompanija planira da prvi ovakav telefon objavi do 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.