Samsung u Galaxy S23 seriju nije dodao jednu bitnu funkciju

Samsung je prošle nedelje predstavio Galaxy S23 seriju. Ona može da se pohvali nizom impresivnih karakteristika, ali jedna naizgled sitnica nije dostupna za ovu seriju. O čemu se radi?

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Samsung Galaxy S23 telefoni su predstavljeni, evo šta je sve novo FOTO VIDEO

Googleova "nečujna" ažuriranja omogućavaju Android telefonima da instaliraju ažuriranja u pozadini, a da korisnik ne bude primoran da na par minuta prekine korišćenje telefona kako bi on instalirao novu nadogradnju.

Pored toga, ažuriranja se skladište na posebnom disku, što znači da korisnici lako mogu da se vrate na prethodnu verziju, ako uoče neke probleme. Nažalost, ni ovogodišnji Samsungovi premijum telefoni nisu došli s podrškom za ovu funkciju.

Prošle godine je objavljeno da će Android 13 zahtevati da Samsung telefoni stignu sa nečujnim nadogradnjama, ali to se nije desilo. Kružile su glasine da će Samsung ovu funkciju doneti sa Androidom 14, odnosno One UI 6 nadogradnjom, koja bi trebala stigne tokom ove godine.

Ekipa sajta 9To5Google proverila je da li Samsung Galaxy S23 Ultra ima ovu funkciju i otkrili su da to nije slučaj.

Samsung se već godinama odupire da uvede pomenutu funkciju, pa tako ni prethodne premijum serije telefona južnokorejske kompanije ne stižu s njom. Samsung navodno preskače ovu korisnu Android funkciju zbog zabrinutosti oko skladištenja podataka, jer funkcija Android Seamless Updates troši skladišni prostor.

S druge strane, to bi vrlo lako moglo da se reši da je Samsung udvostručio skladište osnovne verzije telefona, pa da je umesto sa 128GB isporučio telefone sa najmanje 256GB interne memorije. Doduše, Galaxy S23 Ultra i kreće sa 256GB, ali opet nema ovu funkciju. Još jedna od stvari koju bi Samsung mogao da uradi jeste da smanji predinstalirane Galaxy aplikacije, koje zauzimaju preko 50GB prostora, konkretno na Galaxy S23 Ultra telefonu.

Ostaje nada da će Samsung zaista sa One UI 6 nadogradnjom implementirati ovu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.