Samsung: "Nismo u problemima, samo menjamo planove"

Samsung je pre dva dana trebalo da predstavi Exynos 2200 premijum čip. Međutim, to se nije desilo, a Samsung se oglasio povodom ovog pitanja.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Ascannio / Shutterstock.com
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Exynos 2200 najavljuje se kao jedan od najboljih Samsungovih čipova visoke klase, a Samsung je na izradi ovog čipa radio sa AMD-om, pa će tako čip imati AMD RDNA2 GPU, koji je i sastavni deo PC uređaja i konzola.

Krajem prošle godine Samsung je najavio da će ovaj čip biti predstavljen 11.01.2022. godine, ali to se nije desilo, a Samsung je sa Twittera povukao objavu kojom je najavio predstavljanje čipa na pomenuti datum. Nakon toga su odmah počele da se pojavljuju glasine o problemima unutar Samsunga, a juče je jedan Samsungov zvaničnik za Biznis Koreja objasnio razlog promene planova koji se tiču predstavljanja ovog čipa.

Naime, ovaj neimenovani zvaničnik naveo je da je sve u redu, te da Samsung nema problema sa proizvodnjom ovog čipa, nego kompanija jednostavno želi da uskladi predstavljanje čipa sa predstavljanjem Samsung Galaxy S22 serije, čiji će modeli na određenim tržištima biti isporučeni sa pomenutim čipom. Ipak, pitanje je zašto je onda Samsung zvanično objavio da će predstaviti čip 11.01.2022. godine, a onda povukao svoju objavu. Čini se, ipak, da se radi o problemima iza kulisa, ali jasno je da za sada nećemo saznati šta je u pitanju.

Zvaničnik je naveo i to da Samsung očekuje da će novi AMD-ov GPU rešiti probleme koje ima Exynos 2100, te da očekuju impresivne performanse novog čipa.

Exynos 2200 trebalo da bude osmojezgreni čip, koji će stići s jednim Cortex-X2 CPU jezgrom, tri Corterx-A710 jezgra i četiri Cortex-A510 jezgra, a očekuje se da će čip imati i poboljšani 5G modem za povezivanje, bolju obradu fotografiju kao i poboljšanu veštačku inteligenciju.

Kada je reč o predstavljanju Samsung Galaxy S22 serije, a samim tim i Exynosa 2200, kao potencijalni datum predstavljanja spominje se 8. februar ove godine, ali zvanične potvrde još nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.