Samsung će nuditi bržu nadogradnju na novu verziju Androida

Samsung je najavio da će kompanijini telefoni uskoro dobijati još bržu nadogradnju Android operativnog sistema na noiju verziju.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli
Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com
Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com

Samsungovi telefoni su se na tržištu već pozicionirali kao uređaji koji među prvima dobijaju nadogradnju na Android 13 (One UI 5), odmah iza Google Pixel modela.

Galaxy S22 serija je tako svoju nadogradnju na One UI 5 dobila samo dva meseca nakon što je Google zvanično predstavio Android 13.

Ali Samsung ne želi da se na ovome zaustavi i smatra da nadogradnju može korisnicima da isporučuje još brže. Očekuje se da će po objavi Android 14 verzije Samsung omogućiti nadogradnju za manje od dva meseca, nakon ažuriranja Pixel linije.

Ostaje da se vidi da li će Samsung uspeti u svojim namerama. U međuvremenu, kompanija nstavlja da One UI 5 isporučuje na veći broj uređaja. Tako najnoviji softver dobijaju Galaxy Z Flip i Fold 3 i 4, Galaxy S21 serija, S20 serija, Note 20, dok sledećeg meseca stiže na Galaxy A52s i Galaxy A32.

Još lepih vesti

U međuvremenu, Samsung je objavio da je počeo sa isporukom One UI 5.0/Androida 13 i na Galaxy S20 FE model

Samsung Galaxy S20 FE predstavljen je pre više od dve godine i jedan je od najpopularnijih telefona među korisnicima. Originalno je isporučivan sa Android 10 platformom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.