Ne prestaju problemi za korisnike Pixel telefona – evo na šta se sada žale

Korisnici Google Pixel 6 serije susretali su se sa raznim problemima. Očekivalo se da Pixel 7 serija neće doneti probleme, ali to se nije desilo.

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: Gabo_Arts / Shutterstock.com
Foto: Gabo_Arts / Shutterstock.com

Korisnici Pixel 7 serije telefona se susreću sa problemima, iako u manjoj meri nego korisnici Pixel 6 telefona. U svakom slučaju, korisnici obe serije u poslednje vreme počeli su da prijavljuju nove probleme.

Najnoviji problemi koji se pojavljuju na Pixel 6 i Pixel 7 serijama telefona odnose se na brzo trošenje baterije i pregrevanje uređaja.

Korisnici su u prethodnom periodu ove probleme prijavljivali na Redditu, Twitteru, ali i Google forumu za podršku, a sve veći broj korisnika se suočava s njima.

Prema izveštaju Engadgeta, neki korisnici veruju da su ovi problemi počeli da se pojavljuju nakon ažuriranja Google aplikacije koje je Google poslao 12. maja. Vraćanje na stariju verziju aplikaciju samo je neznatno ublažilo ove probleme.
Neki korisnici pokušali su da telefone vrate na fabrička podešavanja i ponovo instaliraju aplikacije, ali to nije rešilo njihove probleme, što dovodi do zabrinutosti oko potencijalnog oštećenja baterije i CPU-a.

Korisnici koji su zatražili pomoć direktno od Googlea naišli su na ograničenu podršku, a neki su istakli da su sa osobljem za podršku vodili duge i beskorisne razgovore. Iako izgleda da je američka kompanija svesna problema, još nije pružila nikakvo rešenje, niti objašnjenje.

Neki korisnici, pak, pominju da je moguće da se radi o problemima na strani servera, što sugeriše na to da bi određene interakcije servera ili aktivnosti povezane s internetom koje pokreće aplikacije, mogle uzrokovati ovakvo trošenje baterije. U svakom slučaju, očekuje se da se Google što pre oglasim povodom ovih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.