Nakon grebanja, paljenja i savijanja ekrana - da li radi? VIDEO

Fleksibilni telefon Oppo Find N našao se na testu izdržljivosti poznatog YouTubera.

Izvor: B92, JerryRigEverything
Podeli
Foto: Hikari0909 / Shutterstock.com
Foto: Hikari0909 / Shutterstock.com

Zahvaljujući Zaku, sa YouTube kanala JerryRigEverything, imamo priliku da se uverimo u izdržljivost fleksibilnog Oppo Find N telefona.

Eksterni ekran telefona ima fabrički dodatu zaštitu, dok je staklo Gorilla Glass Victus i grebe se od šestog nivoa Mosove skale, uz dublje ureze na sedmom nivou.

Kada je u pitanju unutrašnji ekran, situacija je nešto drugačija. Savitljivi ekrani su mekši od standardnih displeja, tako da se već na drugom nivou pojavljuju trajne ogrebotine.

Okvir telefona je izrađen od metala, uključujući i tastere za zvuk. Poleđina je od stakla sa teksturom, dok su senzori kamere takođe zaštićeni staklom i otporni su na grebanje.

Oppo Find N je bez problema podneo test paljenja ekrana upaljačem, a potom je na red došlo testiranje na prašinu. Nakon bacanja šake peska na unutrašnji ekran i nasilnog zatvaranja nekoliko puta, oštećenja su bila manja nego što se očekivalo, a šarka nije dozvolila da prođu bilo kakve čestice.

Na kraju, telefon je podvrgnut testu savijanja. Struktura i šarka Oppo Find N telefona su jaki. Zak nije uspeo da savije (ni polomi) telefon ni u zatvorenom ni u otvorenom formatu. Pored toga, struktura telefona se nije promenila.

Oppo Find N je trenutno dostupan samo u Kini, a očekuje se da bi mogao biti predstavljen i globalno. Ukoliko se to desi, predstavljao bi ozbiljnu konkurenciju Samsungovom Galaxy Fold 3 modelu, od kojeg je i jeftiniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.