iPhone 14 Pro Max ima najsvetliji ekran, a ko je šampion među Android telefonima?

Osnivač kineske kompanije se pohvalio da novi flegšip telefon ima ekran sa najboljim osvetljenjem među Android modelima.

Izvor: B92, Gizchina
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolji ekran među telefonima ima novi iPhone

Kada se pojavio na tržištu, iPhone 14 Pro Max je od strane DisplayMate-a proglašen telefonom sa najboljim ekranom, a krasi ga izuzetno osvetljenje displeja od čak 2300 nita.

Sada se oglasio Lei Jun, osnivač kompanije Xiaomi, koji ističe da kompanijin Xiaomi 13 telefon nudi najveće osvetljenje među Android modelima.

Prema dosadašnjim izveštajima, maksimalno osvetljenje ekrana koje nudi Xiaomi 13 serija iznosi 1900 nita. Uobičajeno osvetljenje iznosi 1200 nita, dok je potrošnja ekrana smanjena za 22 procenta.

Ovaj telefon koristi Samsung E6 materijal ekrana za OLED displej, koji predstavlja šerstu genetraciju supstrata koji proizvodi južnokorejska kompanija.

Međutim, ostaje da se vidi koliko će dugo Xiaomi 13 biti rekorder među Android telefonima. Nedavno su se pojavile informacije da bi Samsung Galaxy S23 Ultra mogao da dobije ekran sa maksimalnom osvetljenošću od 2200 nita, čime bi postao rekorder u Android ekosistemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.