Google iznenadio: Najavljen Pixel 7 Pro; Poznata cena za Pixel 6a

Google je potvrdio informacije o svom novom telefonu, a u pitanju je Pixel 6a. Pored toga, kompanija je objavila neke detalje o Pixel 7 liniji.

Izvor: B92, Hothardware
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pixel 6a će imati početnu cenu od 449 dolara, a pokretaće ga isti Tensor procesor prve generacije, koji koriste i Pixel 6 i Pixel 6 Pro modeli.

Kompanija je otkrila da će Pixel 6a koristiti 6,1-inčni OLED displej (1080p, 60Hz). Tu je i dalje 5G podrška, Titan M2 sigurnosni čip, senzor otiska prsta ispod ekrana i drugo.

Google ovaj uređaj naziva "pametnim, moćnim telefonom koji isporučuje korisno i lično Pixel iskustvo po odličnoj ceni". Za fotografije, telefon koristi 12MP glavnu kameru sa optičkom stabilizacijom slike, 12MP ultraširoku kameru, kao i 8MP selfi kameru.

Pixel 6a će biti dostupan u veriji sa 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora. Telefon stiže sa 4400mAh baterijom, što je manje od kapaciteta koji ima Pixel 6, ali Google i dalje obećava celodnevno trajanje baterije.

Google Pixel 6a će biti dostupan u pretprodaji od 21. jula 2022. godine.

Pored najnovijeg modela iz Pixel 6 linije, Google je iznenađujuće nagovestio i modele iz naredne generacije: Pixel 7 i Pixel 7 Pro. Google kod ovih telefona zadržava poznati dizajnerski jezik, sa horizontalnom trakom na poleđini, ali će novi modeli biti kreirani od aluminijuma.

Kompanija nije objavila previše detalja o Pixel 7 seriji, ali je pomenuo da će koristiti Tensor čip naredne generacije i da će imati različite opcije boja - Obsidian i Snow za oba modela, kao i Lemongrass za Pixel 7 i Hazel za Pixel 7 Pro.

Nije pomenut datum objave Pixel 7 serije, ali s obzirom na to da će biti objavljen sa Android 13 softverom, najverovatnije se očekuje predstavljanje tokom oktobra.

Najavljen je i Pixel Watch pametni sat, koji takođe stiže tokom jeseni. Nosivi uređaj će imati dizajn gotovo bez okvira, sa taktilnom krunicom. Koristiće Wear OS 3 platformu i imaće dublju integraciju sa Fitbit softverom za praćenje parametara zdravlja i fitnesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.