Apple za iPhone 15 Pro sprema promenu od koje mnogi strahuju

Predstojeća iPhone 15 serija se sve više pojavljuje u vestima, a sada su se pojavile nove glasine.

Izvor: B92, MacRumors
Podeli
Foto: Anna Hoychuk / Shutterstock.com
Foto: Anna Hoychuk / Shutterstock.com

Najnovije informacije sugerišu da bi iPhone 15 Pro modeli mogli da dobiju povećanje cene, što će se desiti po prvi od 2017. godine.

Analitičar Džef Pu, je u svom izveštaju ukazao na moguće povećanje cene za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max modele. On kaže da bi razlog povećanja cena moglo biti dodavanje brojnih poboljšanja u novi iPhone.

Ova poboljšanja bi mogla da uključuju izradu od titanijuma, čvrste tastere za paljenje i zvuk, periskop objektiv, više RAM-a i brži USB 3.2 Type-C port. Pored toga, telefoni bi koristili Aplle-ovu strategiju implementiranja različitih čipova u modele sa i bez Pro u nazivu, a Pro modeli bi verovatno koristili A17 Bionic čipset.

Ovo nije prvi put da čujemo o mogućem povećanju cene za iPhone 15 Pro modele. Raniji izveštaj je sugerisao da će iPhone 15 Pro imati početnu cenu od 1099 dolara, dok bi 15 Pro Max mogao da košta 1199 dolara u osnovnoj verziji.

Radi se o povećanju od oko 100 dolara, što će kod mnogih korisnika izazvati negodovanje. Ostaje da se vidi da li će se ovo odraziti i na iPhone 15 i 15 Plus modele.

Naravno kao i uvek, vesti ovog tipa je potrebno uzeti sa rezervom jer nas od objave iPhone 15 serije deli još dosta meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.